bajo bouw en ijzerwerken houdt open dag

Barry zei ja tegen elke klus die op zijn pad kwam. En dat had zo zijn effect. Inmiddels geeft hij samen met zijn partner Annemarie Smeenk leiding aan ruim twintig medewerkers. Zaterdag 22 oktober vieren zij het 10-jarig bestaan van BAJO Bouw & IJzerwerken met een open dag.

Even een korte geschiedenis. Barry werkte voordat hij met BAJO begon voor een Mariënheems aannemersbedrijf. In zijn vrije tijd was hij hobbymatig bezig met het maken van sierhekwerk. Zijn aanwezigheid op de Tuinexpo in Luttenberg leverde hem in 2001 maar liefst 46 opdrachten op. Daarop sprong Barry samen met zijn oom Tone Tibben (die nog steeds bij BAJO gaat over het sierhekwerk) in het diepe en begon hij met BAJO. “Aanvankelijk vanuit mijn woning in Mariënheem”, herinnert Barry zich. “Ik had mijn werkplaats in de kelder. Maar op een gegeven moment kon dat echt niet meer. De grote vrachtwagens reden midden door de woonwijk om de materialen te brengen. Daarom heb ik het bedrijf toen verhuisd naar een schuur bij mijn vader en moeder. Maar al snel groeide ik ook daar uit mijn jas. Gelukkig vond ik snel nieuwe ruimte.”

Die nieuwe ruimte is een woning met bedrijfspand op het bedrijventerrein in Mariënheem, waar BAJO inmiddels al ruim zeven jaar gevestigd is. Al snel werd Barry, vanuit zijn bouwachtergrond, ook gevraagd voor kleine en grote bouwprojecten. Zo bleef BAJO maar groeien. En dat in weerwil van de economische dip van de afgelopen jaren. “We zijn tegen de stroom in gegroeid”, constateert Barry. “Tijdens de crisis is er veel goed geschoold personeel op de arbeidsmarkt gekomen. Daar hebben wij ons voordeel mee gedaan. En die medewerkers hebben ook weer allemaal hun eigen netwerk van potentiële klanten meegebracht. Dat maakt je sterk. Daarnaast moet ik mijn personeel ook bedanken voor het vertrouwen. Veel mensen vergeten dat wel eens, maar sommigen van hen hebben een goede baan opgegeven om hier te gaan werken.

BAJO richt zich op de bouw van woningen, agrarische gebouwen, verbouwingen, veranda’s en staalwerkzaamheden. “Er zijn niet veel opdrachten die wij niet kunnen realiseren”, vertelt Barry. Hij verklaart het succes van zijn bedrijf aan de hand van een no-nonsense mentaliteit. Korte lijnen, korte slagen, veel verantwoordelijkheid op de werkvloer. “Niet teveel praten maar dóen, dat is onze mentaliteit. We staan open voor innovaties en nieuwe bouwtechnieken. Dat moet ook in deze tijd. En ik heb altijd ambitie gehad om een bedrijf op te bouwen, maar het moet wel overzichtelijk blijven. Wat grootte betreft, ben ik nu tevreden. Maar wat er in de toekomst zal gaan gebeuren kan ik nu nog niet zeggen, ik sluit niets uit. Vooralsnog gaan we voor het ambachtelijke bouwwerk. Projectbouw past niet in dat plaatje, maar zeg nooit nooit.”

BAJO Bouw & IJzerwerken is gevestigd aan het Fiester 3, 8106 PP in Mariënheem, tel: 0572-352859. Meer informatie op staging2.bajo-bouw.nl.

Open dag

De open dag bij BAJO Bouw & IJzerwerken op zaterdag 22 oktober duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Het tweede lustrum wordt uiteraard gevierd met een hapje en een drankje. Voor de kinderen is er vermaak. De bezoekers kunnen vrijblijvend het bedrijf van binnen bekijken en vragen stellen. Iedereen is welkom. “Door het vertrouwen van de klanten en ons personeel, zijn we zo ver gekomen en kunnen we nu ons 10 jarig bestaan vieren”, sluiten Barry en Annemarie af. “Hiervoor willen we iedereen heel hartelijk bedanken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.