azerty op internet groter dan in de regio

Azerty, in de Benelux een hele grote naam op internet, is misschien wel in de eigen omgeving het onbekendst. “We willen steeds meer naar buiten brengen wat we doen,” stelt Te Wierik. Met enkele honderden orders per dag is het bedrijf een grote speler op de computermarkt. Met name onder gamers is Azerty een begrip. “Gamers zijn voor ons heel belangrijk,” stelt Te Wierik. “Met name op de onderdelenmarkt.” Hoe hij zijn bedrijf toonaangevend houdt op de markt waarop een ontzettend hoge concurrentie heerst? “We steken ons geld liever in service dan in advertenties. We hebben meer mensen op de klantenservice en adverteren minder. Dat levert op de lange termijn meer op.”

Om de gamer te paaien, presenteert Azerty zich vooral op grote LAN-party’s (feesten waarop game-fanaten tegen elkaar spelen). “We hebben er een uitleenpool voor in het leven geroepen. Organisatoren van LAN-party’s kunnen bij ons gamesystemen lenen. We hebben hier 24 computers staan die we belangeloos beschikbaar stellen. Mensen die geen pc meenemen naar een LAN-party kunnen dan op onze systemen spelen. Die computers zijn echt bakbeesten, gebouwd met alleen maar toponderdelen. Ze gaan door het hele land heen.”

Naast de uitleensystemen, heeft Azerty nog meer apparatuur staan, speciaal voor de uitleen. “We hebben een beamer die we wel eens uitlenen en tijdens de Special Olympics in Tijenraan stellen we vier printers en vier laptops beschikbaar. Ook hebben we drie schermen van 27 inch groot.” Wat eenmaal in de uitleenpool zit, blijft erin. Het wordt daarna niet meer te koop aangeboden. “We hebben de uitleenpool om in de regionale gemeenschap wat meer feeling te krijgen. Wanneer er geen commerciële belangen van de leners zijn, doen we het gratis. Als er wel commerciële belangen zijn, dan kijken we altijd even wat er voor terugkomt. Maar ook dan betalen ze bijna niks hoor,” stelt Te Wierik.

Wie gebruik wil maken van de producten uit de uitleenpool, kan zich melden bij Azerty. Niet alleen voor presentaties, maar ook voor evenementen, open dagen, personeelsfeestjes etcetera. Mail voor meer info naar verkoop@azerty.nl. Je krijgt meestal binnen een dag antwoord.

Computerzuil

Het meest unieke stuk in de uitleenpool is toch wel de computerzuil (een computer in een zuil). “Eerder stond deze in een bank in Raalte. We kregen toen een telefoontje. De zuil ging weg. Of wij er raad mee wisten,” vertelt Te Wierik. “We hebben hem over laten spuiten en gebruiken hem hier tijdens vergaderingen, maar we stellen hem ook wel eens ter beschikking aan organisatoren van bijvoorbeeld beurzen. Wie de zuil vroeger heeft gezien, herkent hem nu ook vast nog wel.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.