audities omdat ze een joods meisje was

Meedoen aan de voorstelling ‘Hertha… Omdat ze een Joods meisje was.’? Het Verenigd Comité Wijhe houdt op maandag 10 en dinsdag 11 oktober twee auditieavonden voor deze nieuwe voorstelling in het Capellenborgtheater. Spelers van alle leeftijden zijn welkom. Aanvang is beide keren om 19.30 uur.

De voorstelling is gebaseerd op het boekje van Jan Veerman over Hertha Aussen. Centraal staat een Joods meisje dat voor en in het begin van de tweede wereldoorlog met haar vader en moeder en zus in Wijhe woonde en uiteindelijk is omgekomen in Ausschwitz. Gedurende deze periode heeft zij een intensieve briefwisseling met haar vriendin Netty gehad. Deze brieven zijn bewaard gebleven.

De regie van deze voorstelling ligt in handen van theatermaker Jolmer Versteeg. Het script is geschreven door Iona Daniel en Rineke Roosenboom. De première staat gepland medio april 2012. De repetities vinden iedere woensdagavond plaats in Wijhe.

Ben je geïnteresseerd en wil je auditie komen doen voor deze voorstelling? Laat dit dan weten via de mail: secretariaat.vc@kpnplanet.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.