achttien deelnemers eerste editie ouderensport

Dinsdagmorgen rond 09.30 uur meldden zich achttien enthousiastelingen en begeleiders in de spelzaal van sporthal Hoogerheyne in Heino, om deel te nemen aan de eerste editie van ouderensport Heino.

Na het welkomswoord, een kennismaking en uitleg over hoe het programma van de wekelijkse sportuurtjes er uit gaan zien, was het de beurt aan bestuursleden Jolanda de Weerd van de volleybalvereniging en Laurens Koenjer van de badmintonclub om officieel het startschot te geven.

Daarna konden de deelnemers, variërend in leeftijd van 55 tot 72 jaar, onder het toeziend oog van sportconsulent Maarten Paalman van de gemeente Raalte zelf aan de slag. Na een gezamenlijke warmingup werd de groep verdeeld over volleybal en badminton. Voor sommigen nog wat onwennig maar met veel plezier en enthousiasme bij iedereen werd er gespeeld. Al spoedig waren de eerste zweetdruppels op de shirts zichtbaar.

Regelmatig werd er een korte rust – en drinkpauze ingelast om het vocht aan te vullen. Na ruim een half uur werd er voor de liefhebbers gewisseld van sport zodat ook van die andere activiteit kon worden geproefd. Deze formule bleek goed aan te slaan. Moe maar voldaan werd na bijna anderhalf uur sport deze eerste ochtend afgesloten.

Na een verkwikkende douche werd onder het genot van koffie, met voor deze ene keer een overheerlijke traktatie, in sportcafe Time – Out van de sporthal nog nagepraat.

Voor belangstellenden is er nog de mogelijkheid aan te melden. Dit kan ter plekke, in de spelzaal van de sporthal op dinsdagochtend tussen 9.30 uur en 11.30 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.