70 mille voor feestverlichting centrum raalte

Het centrum van Raalte krijgt zeer waarschijnlijk nieuwe feestverlichting. Het ROV, de gemeente Raalte en ‘een bankpartij’ hebben daarover overeenstemming bereikt. De kosten van de nieuwe verlichting bedragen ongeveer 70.000 euro.

Van dat bedrag betaalt het Raalter Ondernemers Verbond (ROV) zelf één derde, eenzelfde deel wordt naar alle waarschijnlijkheid betaald door ‘een bankpartij’ en de laatste 33 procent wordt vergoed door de gemeente. Die laatste betaalt alleen als de gemeenteraad ook akkoord gaat. Het college van B&W stelt voor om 23.800 euro bij te dragen.

Wethouder Ben Haarman draagt het plan een warm hart toe. “De huidige verlichting vreet energie. We zien het belang van vervanging van de feestverlichting in.”

De gemeente wil het geld bijdragen uit het potje ‘betaald parkeren’. Datzelfde potje werd een aantal jaar geleden met 50.000 euro gevuld door hetzelfde ROV.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.