wijhezicht flatbouw is parkmoord

‘Flatbouw is parkmoord’. De toon van de protesten tegen de bouw van een vierverdiepingen-appartement in park Wijhezicht in Wijhe verscherpt nu het moment van beslissen nadert. Het eerste spandoek in het park had nog iets vriendelijks: ‘Geen flat in het park SVP’. Sinds vorige week hangt er een spandoek met een duidelijk aangescherpte toon vanwege het woord ‘parkmoord’. Een groot rood kruis door de tekening van het appartement laat voorts aan duidelijkheid niets te wensen over.

Zoals het altijd gaat met dit soort voorstellen zijn er voor- en tegenstanders. Maar met name de tegenstanders roeren zich. En het zijn al lang niet alleen meer de omwonenden die tegen zijn. Inmiddels hebben Gemeentebelangen, het IVN en de Historische vereniging zich duidelijk tégen het plan uitgesproken. De overige fracties in de gemeenteraad hebben, naar buiten toe, nog geen duidelijk standpunt ingenomen, maar al wel laten weten open te staan voor alternatieven.

En die alternatieven zijn er, zo bleek onlangs al tijdens een hoorzitting in het gemeentehuis van Wijhe. Het grote bezwaar is de prominente plek die het complex zal gaan innemen in het park, inclusief de ontsluiting van het gebouw. Ook de voorgenomen parkeerplaatsen aan de Wijhezicht stuiten op grote bezwaren. Verlies aan ‘parkbeleving’, aantasting van flora en fauna en toenemende verkeersonveiligheid zijn de grootste bezwaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.