Home / archiefcentraal / we gaan weer betalen voor de id kaart

we gaan weer betalen voor de id kaart

De ID-kaart werd (voor korte tijd) gratis door een uitspraak van de Hoge Raad op 9 september. Die oordeelde dat de overheid moest betalen voor de ID-kaart, omdat diezelfde overheid vond dat iedereen met een geldig legitimatiebewijs over straat moest.

Aanvragers moeten dus vanaf donderdag weer betalen voor de ID-kaart.

De burgers die momenteel een ID-kaart in aanvraag hebben, hebben geluk. En dat zijn er nogal wat. Er is een run ontstaan op de kaart, toen bekend werd dat deze gratis was. Het bedrijf dat de kaarten maakt kon de grote hoeveelheid aanvragen niet meer aan, waardoor er lange wachttijden ontstonden.

Lees ook

Bibliotheek Salland weer helemaal open

REGIO – Sinds maandag 27 september zijn de vestigingen van de Bibliotheek Salland weer volledig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.