vijf hectare bos lemelerberg naar de vlakte

Het stuifzand op de Lemelerberg moet weer stuiven, vindt Landschap Overijssel. Hiervoor moet echter wel vijf hectare bos aan de westkant van de berg wijken. Vanaf 19 september beginnen de werkzaamheden, om zo de zandverstuiving op de zuidelijke kant van de Lemelerberg te laten stuiven.

Zandverstuivingen komen in Europa nog maar weinig voor. Een aantal zeldzame soorten dieren en planten is voor hun voortbestaan afhankelijk van dit landschapstype. De zandverstuiving op de zuidhelling van de Lemelerberg is omgeven door bos waardoor de wind geen vrij spel heeft op het zand.

Bezoekers zullen nagenoeg geen hinder ondervinden van de werkzaamheden. Hout en plagsel zullen via een naastgelegen akkerperceel worden afgevoerd. Het wandelpad blijft gewoon toegankelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.