videotheek vidileen sluit deuren

“De jeugd downloadt de films tegenwoordig zelf. Ik moet het hier echt alleen nog van het weekend hebben en dan is de concurrentie met het internet heel groot.” De videotheek is overigens alles behalve failliet. “Het loopt nog wel, anders was ik er wel eerder mee gestopt. De zaak is niet op de fles,” vertelt Schottman.

Elf jaar geleden begon Schottman in de Enkstraat, maar ze verhuisde drie jaar geleden nog met haar zaak naar de Blekstraat. “Met de sluiting komt er een einde aan 25 jaar videotheek-historie in Raalte en ik denk dat mensen dat nog wel gaan missen. Ze kwamen hier zelfs vanuit Lemelerveld, Luttenberg, Wesepe en Olst hun films halen,” aldus Schottman.

Schottman gaat het contact met de klanten het meest missen. “Er is een klant die al 25 jaar elke avond een kop koffie komt drinken in de videotheek, dat is toch bijzonder? Überhaupt, waar krijg je tegenwoordig nog koffie? Hier hebben we nog een gezellige koffiehoek.” Eén de krachten van Vidileen was de koffiehoek. “Zo bouw je toch meer op met de klant en dat ga ik absoluut het meest missen. Als je iedereen in zijn waarde laat, is het het leukst.”

Schottman neemt met pijn in het hart afscheid van de zaak. “Als de dokter zegt dat je te druk bent en dat je keuzes moet maken…. Ik heb gewoon teveel aan mijn fiets hangen.”

Tot slot richt Ria zich nog richting haar klant. “Bedankt voor elf leuke en gezellig jaren. En voor het vertrouwen natuurlijk.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.