Home / archiefcentraal / veluwerally afgelast door lage waterstand

veluwerally afgelast door lage waterstand

De Veluwerally, een kanotocht van Rheder-laag naar Zutphen, Deventer en Kampen, gaat niet door. Volgens Rijkswaterstaat is de waterstand te laag en kunnen de 500 kanovaarders zondag 25 september niet de IJssel op. Bij een lage waterstand is het gevaar groot dat binnenvaartschepen een grote zuiging veroorzaken en dat kanovaarders meegetrokken worden.

De afgelasting komt als een complete verrassing voor de organisatie van de wedstrijd. Na de natte zomer had zij niet verwacht dat het water zo laag zou staan. Het is voor het eerst in 34 jaar dat de kanotocht niet door gaat. De toch zou ook langs onder andere Olst en Wijhe komen.

Meer informatie is op www.veluwerally.nl en www.deventerkanovereniging.nl te vinden.

Lees ook

Rick Evers: Nectarinebewaarplek

Natuurlijk weet ik heus wel dat er grotere problemen op de wereld zijn dan mijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.