veluwerally afgelast door lage waterstand

De Veluwerally, een kanotocht van Rheder-laag naar Zutphen, Deventer en Kampen, gaat niet door. Volgens Rijkswaterstaat is de waterstand te laag en kunnen de 500 kanovaarders zondag 25 september niet de IJssel op. Bij een lage waterstand is het gevaar groot dat binnenvaartschepen een grote zuiging veroorzaken en dat kanovaarders meegetrokken worden.

De afgelasting komt als een complete verrassing voor de organisatie van de wedstrijd. Na de natte zomer had zij niet verwacht dat het water zo laag zou staan. Het is voor het eerst in 34 jaar dat de kanotocht niet door gaat. De toch zou ook langs onder andere Olst en Wijhe komen.

Meer informatie is op staging2.veluwerally.nl en staging2.deventerkanovereniging.nl te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.