trouwen olst wijhe dubbel zo duur

Trouwen en geregistreerd partnerschap in de gemeente Olst-Wijhe wordt vanaf 1 januari volgend jaar dubbel zo duur, tenminste als het aan het college van Burgemeester en Wethouders ligt. Wanneer je op een werkdag tussen 9.00 en 16.00 uur trouwt, betaal je nog 150,70 euro, volgend jaar betaal je maar liefst 300 euro. Trouw je op werkdagen na 16.00 uur of op zaterdag of niet-werkdagen, dan betaal je volgend jaar 450 euro in plaats van 345 euro.

Ook een uittreksel van het Gemeenschappelijke Basis Administratie (GBA), het vroegere bevolkingsregister, wordt duurder. Volgend jaar betaal je tien euro voor een uittreksel, terwijl je dit jaar voor 6,60 euro klaar bent.

De prijsstijgingen zijn onderdeel van het bezuinigingsprogramma van de gemeente Olst-Wijhe. Het streven is kostendekkende tarieven in rekening te brengen. Bovendien is er een onderzoek gedaan naar wat inwoners van dertien buurgemeenten betalen voor de producten. Daaruit is gebleken dat Olst-Wijhe gemiddeld het minst geld vraag.

De voorstellen van het college moeten nog wel door de gemeenteraad goedgekeurd worden. De raad behandelt het in de vergadering van december.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.