topschrijvers naar leescafe raalte

Het Leescafé Raalte heeft voor het komend seizoen weer een aantal topschrijvers weten te strikken. Onder andere Maartje Wortel en Abdelkader Benali komen naar het Hoftheater.

Schrijfster Maartje Wortel staat op vrijdag 23 september samen met haar vader Gerard (bekend van de Iers, Schots en Scheve theaterfolkgroep KNIJN) in het Hoftheater. Maartje won afgelopen jaar diverse prijzen en zal met haar vader een literaire en muzikale voorstelling geven.

Op woensdag 9 november vertelt Miek Smilde over haar non-fictieboek Raarhoek. Het boek gaat over het voormalige psychiatrisch ziekenhuis. Jan Smilde, vader van Miek, was tussen 1974 en 1986 directeur-geneesheer van de Sint Franciscushof, het algemeen psychiatrisch ziekenhuis in de buurtschap Raarhoek. In het boek staan niet alleen ontroerende persoonlijke menselijke drama’s, maar ook een scherp overzicht van een halve eeuw denken en handelen in de geestelijke gezondheidszorg.

De bekende auteur Abdelkader Benali staat op woensdag 21 maart op de planken. Hij schrijft over actuele en indringende thema’s. Benali werd geboren in Marokko, maar kwam op vierjarige leeftijd naar Nederland. Behalve romans en toneel schrijft hij ook artikelen en recensies voor onder meer Algemeen Dagblad, de Groene Amsterdammer, Esquire, de Volkskrant en Vrij Nederland. Voor zijn romandebuut Bruiloft aan zee werd hij in 1997 genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, die hij in 2003 kreeg voor zijn tweede roman, De langverwachte.

Kaarten reserveren voor een voorstelling kan via info@bibliotheekraalte.nl of 0572-363637. Alle avonden zijn in het Hoftheater en beginnen om 20.15 uur. Voor tien euro kun je lid worden van het Leescafé. Lezingen zijn gratis te bezoeken voor leden, niet-leden betalen 7,50 euro, introducés betalen 5 euro. Jongeren tot 18 jaar betalen 3,50 euro per keer.

Meer informatie op staging2.leescaferaalte.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.