tijs kwaliteit tegen concurrerende prijs

Bouwbedrijf Tijs is al bijna 75 jaar actief in nieuwbouw, verbouw en onderhoudswerkzaamheden. In de regio rond vestigingsplaats Heeten staat het bedrijf hoog aangeschreven, o.a. vanwege de geleverde kwaliteit. In haar lange historie hebben de vakkundige en ervaren medewerkers van Tijs veelal gewerkt aan woningbouwprojecten, maar ook voor projecten in de utiliteitsbouw wordt het Heetense bouwbedrijf regelmatig ingeschakeld. Zo is in Heeten een grote bedrijfshal gerealiseerd voor Nijland Revalidatietechniek en zijn onlangs de sporthal en de kleedaccommodatie voor de voetbalvereniging en het zwembad grondig gerenoveerd. Momenteel verbouwt Bouwbedrijf Tijs de plaatselijke supermarkt.

Het bedrijf werd in de afgelopen periode geleid door Walter Tijs en zijn oom Jan Tijs. Sinds kort runt de 30-jarige Walter het bouwbedrijf alleen. Zijn opa startte in 1937 met een eenmansbedrijf, ook rond zijn dertigste jaar. De eerste klus van opa Tijs was de bouw van een grote boerderij voor zijn broer. Opa en oma Tijs kregen twee dochters en zes zonen, waarvan vier zonen interesse hadden voor het vak van hun vader. Allrounder Harry, de oudste van het stel, kwam in 1962 bij de zaak werken. Timmerman Benny versterkte in 1966 het bouwteam. Jan werd metselaar en kwam in 1967 in het familiebedrijf werken. De jongste zoon Willy sloot zich in 1970 als laatste bij de groep aan. Jan behaalde in 1985 zijn ondernemingsdiploma, evenals zijn broer Willy. Laatstgenoemde is de vader van Walter, de huidige directeur-eigenaar van bouwbedrijf Tijs.

Walter Tijs vormt daarmee de derde generatie die leiding geeft aan het familiebedrijf. “Ik zie het als een mooie uitdaging om het bedrijf voort te zetten. Daarbij denk ik niet aan uitbreiden, want de kleinschaligheid van ons bedrijf biedt juist veel voordelen. We hebben nu negen medewerkers, waardoor de lijnen kort zijn en het overzicht goed bewaard wordt. Dat is prettig voor onze klanten. Evenals mijn vader ben ik als uitvoerder ook direct betrokken bij onze bouwprojecten. Dat betekent dat onze opdrachtgevers vanaf de voorbereidende werkzaamheden tot en met de daadwerkelijke uitvoering te maken hebben met dezelfde persoon. Deze duidelijkheid stellen onze klanten erg op prijs. Daar komt nog bij dat de bouwkosten bij ons erg concurrerend zijn, want door onze kleinschaligheid hebben we praktisch geen overheadkosten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.