tien jaar ommer bedrijfsvloeren

Ommer Bedrijfsvloeren staat inmiddels al een decennium op de kaart. Zonder meer een reden om eens stil te staan bij dit bedrijf dat groot is geworden met de Wala-vloer; bijzondere vloertegels van gerecycled pvc.

De leverancier van de tegels, een bedrijf uit Landgraaf, zocht ruim tien jaar geleden een vertegenwoordiger voor het noordoosten van Nederland. Ton en Willy Hultink waren erg te spreken over de capaciteiten en eigenschappen van de tegels; daar moest gewoon een markt voor zijn. Met vertrouwen namen ze de sprong in het diepe; op 1 augustus 2001 werd Ommer Bedrijfsvloeren geopend, en de beoogde markt wás er.

Het avontuur begon met een vloer voor een Emmense fietsenwinkel, waarna het klantenbestand van Ommer Bedrijfsvloeren gestaag groeide. Enige tijd later werd personeel aangesteld, en ook het betrekken van een grotere bedrijfsruimte was niet ver meer verwijderd. Op 1 juli 2010 droegen de Hultinks de tegels over aan Wilhelm en Marinka Kortstee-Krijt, waarbij Willy nog een jaartje in dienst bleef om de overgang operationeel zo vloeiend mogelijk te maken voor de nieuwe eigenaren. Marinka, die al jaren betrokken is bij het bedrijf en het reilen en zeilen ervan kent, is dolenthousiast over de slijtvaste tegel.

“Het is een product van een supergoede kwaliteit dat ver boven andere vormen van vloeren uitsteekt. Ik weet dat dit allemaal heel stoer overkomt, maar het product verkoopt echt zichzelf. Als wij bij een bedrijf een tegelvloer gelegd hebben, trekt dat ook de aandacht van hun collega’s. Die willen dan vaak ook zo’n vloer hebben” vertelt ze. Ommer Bedrijfsvloeren is zo overtuigd van de kwaliteit van de tegels dat het bedrijf niet beknibbelt op service. “Als er een keer iets aan de hand is met een door ons gelegde vloer dan komen wij het probleem oplossen. We willen graag tevreden klanten hebben én houden.”

Wat begon met het verhandelen en leggen van deze tegels is in tien jaar tijd verworden tot een breed aanbod van vloergerelateerde producten. Zo zijn er speciale reinigingsproducten voor de tegels ontwikkeld, tevens levert Ommer Bedrijfsvloeren borstelmachines. Ook entreematten zitten in het assortiment; leverbaar in diverse materiaalsoorten en – indien gewenst – voorzien van een zelf aan te leveren opdruk. Ook rode lopers, grasmatten, antislipmatten, bureaustoelmatten en traptredeprofielen zijn leverbaar. Wie er meer over wil weten, kan een kijkje nemen in de uitgebreide productensectie van de website van het bedrijf.

Met tien mooie jaren achter de rug en exclusiviteit voor het noordoosten van Nederland, nemen de Hultinks afscheid van Ommer Bedrijfsvloeren. De nieuwe eigenaren gaan op volle kracht vooruit. “We bedienen met name bedrijven maar we hebben ook huishoudens voorzien van deze tegelvloer. Ik ben ervan overtuigd dat dit oerdegelijke en veelzijdige product een nog mooiere toekomst tegemoet gaat, en daarmee ons bedrijf.”

Ommer-Bedrijfsvloeren B.V. is gevestigd aan de Eskampweg 29 in Ommen, tel: 0529-462851. Meer informatie op staging2.ommerbedrijfsvloeren.nl

De tegels

De tegels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Doordat er sprake is van recycling is de tegel milieutechnisch bezien toch zeker ook ‘groen’ te noemen. Meer interessante eigenschappen van de tegel:

• De tegel isoleert uitstekend en is daarmee een prima keuze voor wellnesscentra en bedrijfsruimtes waarin personeel de dag veelal staand doorbrengt.

• De gelegde tegelvloer is waterdicht, hetgeen erg praktisch is voor keukens, toiletten en andere ruimtes waar vloeistoffen (inclusief chemicaliën) voorkomen. Een natte dweil is doorgaans genoeg om zo’n tegelvloer schoon te krijgen en een speciaal reinigingsmiddel biedt uitkomst tegen vetvlekken.

• De tegel is enigszins elastisch. Als er in een werkplaats een voorwerp met een scherpe punt op valt, bijvoorbeeld een hamer, dan is de tegel niet lek en trekt deze wel weer recht. Als een tegel echt onherstelbaar beschadigd is dan is het een kwestie van ‘oude tegel eruit, nieuwe tegel erin’.

• De tegel biedt goede antislip, ook in natte toestand. Als gevolg van de manier waarop de tegel wordt gefabriceerd, heeft de tegel een sterpatroon in z’n reliëf, zichtbaar en voelbaar.

• De tegel is meteen bedrijfsklaar. Een winkel die een dergelijke vloer wenst hoeft dan ook niet een of meerdere dagen de complete inventaris te missen. Zo gauw een hoekje is gelegd kan het weer worden ingericht.

Door Maarten van Strien

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.