studio20tien creeert nieuwe interieurbeleving

‘We hebben echt het gevoel dat het van onszelf is. Het is zeker geen interieurontwerp dat uit een magazine lijkt te komen.’ Het is één van de enthousiaste reacties die Studio20tien, het ontwerp- en stylingbureau voor het interieur van Ilse Freriks de laatste tijd mocht ontvangen. Niet alleen van particulieren, want ook ondernemers reageren verheugd op het werk van het bureau uit Lemelerveld. ‘Mijn insteek is om een nieuwe beleving te creëren in plaats van alleen een nieuw interieur te leveren.’

Ilse startte haar carrière bij Wagenmans Wonen, waar ze zes jaar geleden als stagiaire binnenwandelde. Ze deed de opleiding woninginrichting & design en leerde in Lemelerveld de kneepjes van het vak. Ze bleef echter leergierig en besloot zichzelf verder te bekwamen op de vermaarde Styling Academie in Amsterdam.

De band met Wagenmans Wonen is al die jaren intact gebleven, dus het is eigenlijk niet zo vreemd dat ze nu met haar bureau is gehuisvest op de bovenverdieping van DAT ZIT GOED!, de studio met relaxfauteuils van Wagenmans Wonen. Hoewel ze veel samenwerkt met Wagenmans Wonen is ze volkomen onafhankelijk. ‘Ik werk samen met en voor diverse partijen. Daarbij zijn ook stylisten, architecten, bouw- en schildersbedrijven en interieurbouwers vertegenwoordigd.’

Betaalbaar

Hoewel ze het merendeel van haar klanten uit de particuliere sector haalt, ziet Ilse dat ook het bedrijfsleven de voordelen van ontwerp- en stylingadvies ontdekt. Ondanks het economische tij verwacht ze dat dit in de komende jaren alleen maar zal groeien. ‘Ondernemers in Salland worden zich steeds meer bewust van de noodzaak om zichzelf, hun bedrijf maar ook de inrichting te presenteren en daarbij rekening te houden met de doelgroep. Ik voel dat er een markt voor is’, aldus de jonge ondernemer die benadrukt dat haar werk zeker betaalbaar is. Samen met ondernemers worden de behoeftes en wensen geanalyseerd. Dit zorgt ervoor dat het interieur wordt afgestemd op de doelgroep en het voorkomt de teleurstelling van miskopen.

Persoonlijk

Studio20tien wil op voorhand niemand uitsluiten (waarom zou ze ook…), maar ze richt het vizier voornamelijk op de detailhandel en het midden- en kleinbedrijf. ‘Je moet bijvoorbeeld denken aan kleinere kantoren en bureaus, winkels, kapsalons en dergelijke. Maar ook voor de zorg, horeca, sport- en culturele wereld kan ik veel betekenen. Zo heb ik onlangs samen met Wagenmans Projecten de sporthal in Lemelerveld van een loungehoek voorzien. Studio20tien maakte het ontwerp, Wagenmans Projecten deed de uitvoering. De reacties waren uiterst enthousiast en positief.’

De interieuradvies- en stylingbureaus lijken momenteel als paddenstoelen uit de grond te schieten, dus voor een (potentiële) klant is het moeilijk om het kaf van het koren te scheiden. Ilse is van mening dat ze zich onderscheidt met haar deskundigheid en persoonlijke benadering. ‘Dat is een sterke combinatie. De ondernemers zijn goed in hun vak, ik in het mijne. Door onze krachten te bundelen, werken we samen naar een nieuwe beleving. Een beleving passend bij het bedrijf en afgestemd op de doelgroep. Alle aspecten komen aan bod; wanden, vloeren, kleuren, materialen en verlichting spelen allemaal een grote rol bij de beleving van het totaalconcept. Ik heb lef, maar tegelijkertijd besef ik in welke streek ik actief ben. Het helpt zeker dat ik hier ook vandaan kom.’

Studio20tien onderscheidt zich tevens met haar uitgebreide scala aan diensten. Van interieurstyling (kleur- en interieuradvies) tot verkoopstyling (styling van een woning t.b.v. verkoop) en van meubelverhuur tot 3D-tekeningen bij leegstaande woningen. Studio20tien garandeert maatwerk. En dat kan in de ogen van eigenaar Ilse Freriks heel ver gaan. Advies over de locatie van de stopcontacten? Geen probleem! Een rond tv-meubel? Evenmin een probleem, want de samenwerking met de bedrijven om Studio20tien heen zorgt er voor dat heel veel mogelijk is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.