stichting zet zich in voor ernstig ziek kind

Afgelopen februari werd de wereld van het gezin Blom totaal op zijn kop gezet. Thijn bleek een neuroblastoom in zijn buik te hebben. Deze kwaadaardige tumor had helaas ook uitzaaiingen waardoor Thijn meteen de zwaarste diagnose kreeg. Thijn vecht voor zijn leven en heeft al enkele zware operaties, chemokuren en stamceltherapie achter de rug. Door de ernst van de situatie heeft de oncoloog Thijn aangemeld voor een speciale vervolgbehandeling in Amerika die de overlevingskansen van Thijn met twintig procent vergroot.

Eén van de weinige (een paar ter wereld) ziekenhuizen die deze behandeling uitvoert, is het Childrens Hospital of Philadelphia (CHOP). Daar is de laatste jaren een enorme vooruitgang geboekt met een speciale immunotherapie voor neuroblastoompatiënten. In Europa is deze therapie niet beschikbaar. Het is wel een loodzware behandeling. Thijn start deze behandeling in januari/februari 2012. Voor het gezin Blom betekent dit dat ze voor een half jaar in Amerika moeten verblijven.

De medische kosten van Thijn’s behandeling in Amerika worden vergoed door de zorgverzekeraar. Echter de kosten die gemaakt worden om in Amerika een tijdelijk thuis te creëren voor Thijn en de rest van het gezin, Ferdi en Jorita en hun andere twee kinderen Laurie (10) en Jaron (9), worden niet vergoed.

“Alle zorgen om Thijn zijn al zwaar genoeg”, zo stelt de Stichting op haar site staging2.dapperethijn.nl. “Daarom zamelen wij geld in om in ieder geval de financiële zorg over de reis naar Amerika weg te nemen. Help ons de strijd tegen neuroblastoom te winnen. Het gevecht van Thijn mag en zal niet voor niets zijn.”

De eerste resultaten heeft de stichting al binnen. Flessenautomatenleverancier Tomra Systems schenkt de opbrengst van de donatieknoppen aan Stichting Dappere Thijn. De automaten vind je onder andere bij Plus Severijn in Heeten. Tevens vragen Johan en Silvia Severijn aan hun relaties om op 5 oktober, tijdens het open huis in de nieuwe winkel, een donatie te doen aan de stichting. Kiki Colors uit Heeten gaat op woensdag 28 september glitter-tattoo’s zetten tijdens de ponymarkt in Heeten. Per tattoo wordt 2 euro gedoneerd aan Stichting Dappere Thijn.

Wil jij Thijns familie ook steunen? Donaties kun je overmaken op rekeningnummer 14.14.56.264.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.