st bernadette voorzien van zonnepanelen

Basisschool St. Bernadette in Heeten heeft tien zonnepanelen gekregen. De panelen zijn in het bijzijn van de schoolkinderen onthuld. Daniëlle Besten, voorzitter SDH: “De uitdrukking ‘Kinderen hebben de toekomst’ is een mooie symbolische start van ons project Zonnekracht, met de plaatsing van de panelen. Voor ons is de educatieve waarde van groot belang. Niet alleen hebben volwassenen de plicht om over energie na te denken voor de toekomst van hun kinderen; als de kinderen zèlf snappen waar het om draait – namelijk verstandiger omgaan met energie – zullen ze dat in hun verdere leven in het achterhoofd houden en er ook naar handelen.”

De openingshandeling werd uitgevoerd door Hélène van der Veur van Rabobank Salland samen met drie leerlingen (onderbouw, middenbouw en bovenbouw). De panelen zijn op het schuine dak op de speelplaats geplaatst. Deze plek is de beste, omdat hier geen schaduw is die op de panelen kan vallen. Dit is van belang om maximaal rendement te krijgen. De tien panelen gaan samen jaarlijks ongeveer 2.000 kilowattuur produceren en dat vijfentwintig tot dertig jaar lang.

Wethouder Ben Haarman van de gemeente Raalte heeft een bijdrage toegezegd waardoor de St. Bernadetteschool deel kan nemen aan het educatieprogramma ‘Scholen krijgen energie’ van Natuur Milieu Overijssel. Op de digitale schoolborden in de lokalen kunnen de opbrengsten van de panelen voor de leerlingen zichtbaar gemaakt worden en kan dit geïntegreerd worden in bijvoorbeeld de rekenlessen (opbrengsten per dag, procenten en dergelijke).

De panelen zijn door een Heetense installateur aangebracht. Uitgangspunt van Zonnekracht Heeten is het succes van de formule: inkopen via één zorgvuldig geselecteerde leverancier (daarmee een volumekorting) en installeren door deskundige installateurs uit eigen dorp (bekende, degelijke bedrijven met al goede klantrelaties). Hiermee wordt dus het optimale gerealiseerd.

Op maandag 12 september wordt om 20.00 uur een tweede informatieavond over het project Zonnekracht in ’t Trefpunt gehouden. De eerste informatiebijeenkomst op woensdag 7 september trok al de belangstelling van meer dan honderd Heetenaren en tientallen deelnemers aan het project hebben zich al ingeschreven.

Geïnteresseerden zijn op 12 september welkom om op deze avond meer te horen over de mogelijkheden. Voor meer informatie over Zonnekracht kun je op staging2.duurzaamheeten.nl kijken of mailen naar info@duurzaamheeten.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.