sp raalte krijgt strenge les over gentech

Het is juridisch onhaalbaar, het is geen zaak voor de gemeente maar van het Rijk, de feiten kloppen niet, het moet nationaal of zelfs internationaal geregeld worden. Harry van Kampen kreeg een lesje van de gemeenteraad donderdagavond.

Een lid van een coalitiepartij stelde zelfs dat hij niet reageerde, omdat hij als coalitiepartner correct wilde blijven. “Anders had ik hem tot aan zijn schoenveters afgebrand.”

Alle partijen in de gemeenteraad van Raalte zijn het erover eens: Er moet regelgeving komen voor gentech, maar dat is geen taak van de gemeente. De SP bestrijdt dat oordeel, die vindt dat Raalte gentechvrij moet worden. Genetische manipulatie van gewassen moet in Raalte verboden worden, stellen de socialisten.

De PvdA stelde dat het voorstel van de SP inhoudt dat de wethouder met een karretje door de supermarkt moet en de helft van alle producten weg mag halen. “Het moet nationaal of internationaal geregeld worden”, vertelde Ronald Holtmaat van GemeenteBelangen.

Ook Egbert den Daas van Lokaal Alternatief deelt de zorg, maar plaatst een kanttekening bij het SP-voorstel: “Het is juridisch niet haalbaar”.

De SP verweet de rest van de raad dat die zich slecht in het voorstel verdiept had, daarop beet raadslid Kreule van zich af: “Verdiep je zelf beter in je eigen voorstel”, doelend op het feit dat hij vond dat de SP zichzelf slecht ingelezen had.

Harry van Kampen liet voorafgaand aan de vergadering al weten weinig goede moed te hebben, betreffende dit onderwerp. “Maar over vier weken wil ik met een passend voorstel komen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.