scas start met de fit for life opleidingen

Na een periode van intensieve voorbereiding en afstemming tussen de verschillende SCAS deelnemers gaan de Fit For Life opleidingen in september van start. Alle eerstejaars VMBO-leerlingen van het Carmel College Salland en een groot deel van de eersteklassers van ROC Landstede Raalte doen hier aan mee. De leerlingen krijgen afwisselende programma’s aangeboden op het gebied van sport en cultuur.

In de periode van september tot half november maken de leerlingen kennis met handbal, voetbal, wielersport, fitness en song & dance. De Fit For Life opleidingen in deze introductieperiode worden in een carrouselvorm gegeven en zijn strak om het lesrooster heen gepland, zodat het voor de leerlingen prima met de schoollessen te combineren is.

Het unieke van de Fit For Life opleidingen is dat de trainers van de programma’s vanuit de deelnemende sport- en cultuurverenigingen komen. Deze trainers krijgen een cursus aangeboden waarbij hen op praktische wijze wordt aangereikt hoe zij sociale vaardigheden (Life Skills) kunnen inpassen in de trainingen van Fit For Life. Vervolgens zullen zij deze vaardigheden ook weer meenemen naar de clubs. Hierdoor ontstaat een goede wisselwerking tussen sport, cultuur en onderwijs waarbij naast het fysieke gedeelte van de Fit For Life opleidingen ook aandacht is voor het mentale aspect.

De Sallandse jeugd heeft de kans om zich zowel tijdens de schoollessen, maar ook aansluitend buitenschools (via de FFL opleidingen) en bij hun eigen sport- of cultuurvereniging via hun hobby zo goed mogelijk te ontwikkelen en daardoor Fit For Life in de maatschappij te functioneren. Met name de combinatie van fysiek en mentaal opleiden is vrij uniek en zorgt voor een versterkte ontwikkeling van de Sallandse jeugd.

Speciale aandachtspunten bij de Fit For Life opleidingen zijn: zelfsturing, communicatieve vaardigheden, jezelf presenteren, oplossingsgericht handelen, zelfvertrouwen, betrokkenheid en inzet. SCAS opereert als een sociale netwerkorganisatie waarbij alle geïnteresseerde partijen en verenigingen uit de Sallandse samenleving kunnen aansluiten en deelnemen. Samenwerking is het sleutelwoord om via het SCAS netwerk Salland nog beter op de kaart te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.