salland festival ook volgend jaar op agenda

Vorig jaar liet interim voorzitter Clemens Nieuwenhuis nog doorschemeren dat de 35ste editie van het enige folkloristische festival dat Overijssel nog kent,

wel eens de laatste zou kunnen zijn. Maar de evaluatie van die succesvolle 35ste editie gaf goede hoop op een vervolg.

Het Salland Festival heeft ieder jaar twee zware noten te kraken. Er moeten genoeg gastgezinnen zijn om de buitenlandgasten goedkoop onderdak te bieden. En er moet sponsorgeld op tafel komen. Vorig jaar was gasterij Nijlant uit Wijhe nodig om een van de groepen slaapplaats te bieden. En de gemeente bouwt haar subsidie in drie jaar af. Want ook in Raalte is cultuur uit de mode geraakt.

Goede hoop vanwege een goede 35ste editie. Meer optredens in scholen en tehuizen, meer bezoekers tijdens het festival. De internationale folklore is, zo kun je daaruit concluderen, bepaald niet uit de

gratie. Een nieuw bestuur, met Eeuwe Meinsma als voorzitter, heeft de schouders er daarom al heel vroeg onder gezet.

De buitenlandse gasten komen van 20 tot en met 26 juni naar Raalte. Gastgezinnen kunnen zich echter nu al aanmelden. Dat gaat via gastgezinnen.sallandfestival@gmail.com. Maar ook sponsors zijn van harte welkom. Wie zijn bedrijfsnaam fors onder de aandacht wil hebben kan dat melden via Clemens Nieuwenhuis die zijn interim voorzitterschap inruilde voor de verantwoordelijkheid voor het sponsorgeld. Hij is te bereiken via

secretariaat.sallandfestival@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.