roadsters maken rondrit door salland

De 2CV Kitcarclub start om 11.00 uur vanuit Brasserie Zwakenberg in Raalte en rijdt via het American Motormuseum richting de Schaarshoek. Vervolgens zal de tocht langs Kasteel het Nijenhuis, richting Lierderholthuis en Laag Zuthem voeren.

Vervolgens toert de club door het bos bij Den Alerdinck, richting Heino en door naar Dalfsen waar het bij Huize Den Berg zal aankomen. Verder gaat het langs Kasteel Rechteren via Dalmsholte naar de Lemelerberg. Het laatste stukje voor de Picknick gaat van Lemele naar Luttenberg, waar ze op de dagcamping Picknicken.

Na deze break rijdt de club richting Nijverdal en gaan ze de Holterberg over om vervolgens via Nieuw Heeten en Schoonheten terug te keren naar Brasserie Zwakenberg in Raalte. Rond 15.00 uur komen de bijzondere auto’s daar weer aan.

2CV Kitcars

De meeste rijders bouwen deze sportief en klassiek uitziende wagentjes zelf. Te beginnen met een onderstel van een 2CV of Lelijke Eend. Nadat dit onderstel goed is geprepareerd of , zo nodig, vernieuwd, wordt er een mooie nieuwe body opgezet die volledig naar eigen smaak kan worden afgewerkt.

Er zijn wel tien verschillende modellen mogelijk . De totale klus beslaat ongeveer 300 uur en kan door een handige doe-het-zelver worden geklaard. De meest voorkomende modellen zij Le Patron, Burton, Charon, Cygnus, Milli Miglia en de Deauville.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.