reanimatiecursus verhuisd naar olde wettering

De reanimatiecursus van projectgroep Hart voor Lierderholthuis is verhuisd naar in Café d’ Olde Wettering in Lierderholthuis. Woensdagavond zaten de eerste twintig cursisten in het café, in plaats van in de kantine van Jansen Wijhe.

Met de heropening van cafe d’Olde Wettering zocht de plaatselijk werkgroep contact met uitbater Sjaak Leer, die enthousiast reageerde op het verzoek om het café als cursuslocatie te mogen gebruiken. “Jansen Wijhe heeft ons jaren prima uit de brand geholpen met hun kantine, maar in goed overleg leek ons het café vanwege de centrale positie die het inmiddels heeft verworven in Lierderholthuis, de meest aangewezen plek om dit najaar weer ruim honderd dorpsgenoten bij te scholen”, zegt Jose Middelkamp van de projectgroep.

Docenten Ietje en Robert Scholten: “Een calamiteit kan overal plaatsvinden, ook in een restaurant of café , dit is een prima locatie om de cursisten handvatten mee te geven ook dan levensreddend op te treden”.

Inmiddels is de wachtlijst voor een basiscursus alweer bijna volgestroomd, opvallend is opnieuw het aantal jongeren dat zich heeft opgegeven. Al met al zijn er in Lierderholthuis ruim 125 vrijwilligers gecertificeerd als reanimatie/AED hulpverlener, waarvan een kwart zich heeft aangemeld voor het sms-alert en hangen er vier defibrillatoren, die dag en nacht bereikbaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.