rally heeft negen wrcs en 84 deelnemers

Anderhalve week voor de start van dertigste Schutte Informatisering Hellendoorn Rally hebben zich 84 equipes ingeschreven. Onder deze inschrijvers zijn liefst negen WRC-formaties (voor de leek: neusje van de zalm) en één S2000-auto.

Dennis Kuipers staat aan het vertrek met zijn Fiesta RC WRC, Eric Bolhaar met zijn blauwe Defensie-Skoda Fabia WRC. Bernard ten Brinke, Hellendoorn-winnaar van 2010, met zijn Ford Focus WRC. Gert Huzink, runner-up in het kampioenschap, bestuurt zijn wit-rode Subaru Impreza WRC S12. Bert de Jong rijdt zijn Mitsubishi Lancer WRC.

René Kuipers start met de Subaru Impreza WRC S14 van het FERM World Rally Team. Erik van Loon, regerend Nederlands kampioen, komt voor het eerst in eigen land met zijn Skoda Fabia S2000 aan de start. Peter van Merksteijn junior brengt voor het eerst een World Rally Car van Franse makelij aan de start in Hellendoorn: een Citroën C4 WRC. Dat is dezelfde auto waarmee Sebastian Loeb het wereldkampioenschap reed. Edwin Schilt is een gevaarlijke outsider met zijn Subaru Impreza WRC S14. Jeroen Swaanen voert met zijn grijze Subaru Impreza WRC S14 het Open Nederlands Rallykampioenschap aan.

De Schutte Informatisering Hellendoorn Rally wordt op vrijdagavond 16, en zaterdag 17 september verreden.

Het aantal deelnemers kan overigens nog oplopen. De inschrijving is nog niet gesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.