raalter college tegen samenvoeging politie

Burgemeester Piet Zoon heeft donderdagavond duidelijk laten blijken dat hij tegen de samenvoeging van de Overijsselse en Gelderse politieregio’s is. Hij riep de raadsleden op om een motie uit de Zwolse gemeenteraad over te nemen.

Zoon vindt dat de schaal waarop de nieuwe politieregio zal opereren te groot is. Daarnaast vindt hij dat de afstand tot de rechtbank te groot wordt. Het gerechtsgebouw zal namelijk in de regio Arnhem gevestigd worden.

Minister Opstelten speelt met het plan om de vijf politieregio’s in Gelderland en Overijssel samen te voegen tot één korps. Afgelopen maandag stemde de gemeenteraad van Zwolle unaniem in met het voorstel om protest aan te tekenen tegen dit plan. Zoon vroeg de Raalter raad deze motie over te nemen, puur om een signaal af te geven aan de Eerste en Tweede Kamer.

De nieuwe politieregio zal 3,2 miljoen mensen en 8.000 vierkante kilometer beslaan. Ook de Commissaris van de Koningin en Tweede Kamerleden uit Salland hebben reeds protest tegen dit plan ingediend.

Voorstel van de regionale partijen is om de voorgestelde politieregio in tweeën te delen. De grens moet volgens de voorvechters tussen Overijssel en Gelderland getrokken worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.