raalte maakt zich op voor bruisend weekendje

Straattheaterfestival Streetlive viert op zaterdag 24 september haar tiende verjaardag. Of die verjaardag door zou gaan, dat was nog even de vraag. De organisatie van het festival had moeite om het evenement financieel rond te krijgen, mede door teruglopende subsidies en sponsoren die zich terugtrokken. Maar zoals het een goed festival betaamt, is het allemaal op zijn pootjes terecht gekomen.

Met artiesten uit de regio en daarbuiten, biedt Streetlive dit jaar een gevarieerd programma. Onder andere de controversiële cabaretier André Manuel, onlangs nog op de cabaretavond van Stöppelhaene, en Theater Gajes, maar ook dansgroepen van Kwiek uit Raalte gaan de straat op. Daarnaast levert het Hoftheater een verrassingsact.

Tegelijkertijd met Streetlive, vindt het vierde Bierfestival plaats. Waar je vorig jaar nog Duitse bieren kon proeven, kun je aanstaand weekend kennismaken met Belgische bieren. Op verschillende plaatsen in het centrum van Raalte, kun je tien verschillende speciaalbieren proeven. Onder de bieren zijn bijvoorbeeld Pilaarbijter donker en Straffe Hendrik.

Het Bierfestival duurt twee dagen. Op zaterdag, samen met Streetlive, en op zondag, samen met de koopzondag. Deelnemers kunnen voor 12,50 een proefglas en een boekje met de deelnemende bedrijven en te proeven bieren kopen. Bakkerij Van der Most gaat speciaal voor dit evenement een aantal verschillende bierbroden maken voor de deelnemende bedrijven.

Ceremonie

Het bierfestival wordt op zaterdag 24 september om 15.00 uur officieel geopend op het terras van Hotel de Zwaan. Pastoor Verwey verricht, net als de vorige drie festivals, de openingsceremonie. Hij neemt het eerste glas in ontvangst. Het bierfestival duurt op zaterdag van 14.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.