provincie wil vierbaans n35 bij nijverdal

De provincie Overijssel, Regio Twente en de gemeente Hellendoorn willen extra financiële middelen beschikbaar stellen voor het 2×2 proof maken van de Combitunnel in Nijverdal. “Door nu te investeren in de verbreding van de bruggen en een keerwand kunnen we voorkomen dat er later extra werkzaamheden moeten plaatsvinden en wederom een buitendienststelling van het spoor”, aldus de gedeputeerde Gerrit Jan Kok, regiobestuurder Theo Schouten en wethouder Jelle Beintema.

De extra kosten van deze maatregelen bedragen in totaal 4,5 miljoen euro. Hiervan wil de provincie 3,4 miljoen euro voor haar rekening nemen, Regio Twente 975.000 euro en de gemeente Hellendoorn 125.000 euro.

De provincie, Regio Twente en de gemeente leggen hun plannen ter goedkeuring voor aan de Staten en raden. Provinciale Staten, de Regioraad en de gemeenteraad van Hellendoorn nemen hierover in het najaar een definitief besluit.

Doel van de provincie, Regio Twente en de gemeenten langs de N35 is om voor 2020 de hele N35 tussen Zwolle en Almelo op te waarderen naar een 2×2 autoweg waar 100 kilometer per uur gereden mag worden. Door de aanpak van de bruggen en het plaatsen van een keerwand is de realisatie van die ambitie weer een stap dichterbij gekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.