proef gratis zelfgemaakte wijn en likeuren

Wijngilde Raalte staat op zondag 2 oktober op de open dag van het Wijngaardeniersgilde aan de Tolhuisweg 17 in Raalte. Van 11.00 tot 17.00 uur wordt hier een gevarieerd programma aangeboden. Bij de kraam van de Wijngilde kun je gratis zelfgemaakte wijnen en likeuren proeven. Ook kun je je hier opgeven voor een cursus.

Het Wijngilde Raalte viert dit jaar zijn zilveren jubileum. In de jaren tachtig van de vorige eeuw nam een aantal mensen uit Raalte en omgeving het initiatief om zelf wijn te maken en bier te brouwen. Al snel ontwikkelde dit initiatief tot een heuse vereniging, geregistreerd als het Amateurs Wijnmakers- en Bierbrouwersgilde te Raalte.

Het wijnmaken werd door de leden thuis gedaan, niet alleen met druiven, maar vooral ook van allerlei andere vruchten die in de Sallandse natuur en in de eigen boomgaarden of moestuinen te vinden waren. Het brouwen van bier gebeurde veelal in groepsverband vanwege de grotere hoeveelheden, afhankelijk van de apparatuur.

De vereniging telt nu zo’n 45 leden die zich thuis bezig houden met het maken van wijn of het brouwen van bier en in toenemende mate ook met het zelf maken van likeuren. De leden komen niet alleen uit Raalte maar ook uit de ruime omgeveving zelfs van buiten de provincie.

Eenmaal per maand komen ze bijeen in hun Raalter gildelokaal om informatie uit te wisselen, hun thuisgemaakte wijnen, bier of likeuren te laten proeven of te laten keuren. Zo leren ze op een gezellige manier van elkaar en ontwikkelen hun hobby en de kwaliteit van hun producten.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Herman Smit via 0570-532050.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.