print copy service bewandelt de weg van de geleidelijkheid

In de digitale wereld van tegenwoordig wordt het bedrijven soms best lastig gemaakt om de verleiding te weerstaan van een geweldige drukwerkaanbieding. Vijfhonderd visitekaartjes voor vijf euro, dat werk. Natuurlijk neem je dan weinig financieel risico, maar de kwaliteit zal te wensen over laten. Jan Schippers, mede-eigenaar van Print Copy Service in Deventer, maakt zich geen zorgen over dit soort stuntaanbiedingen. ‘We hebben het al een aantal keren meegemaakt dat ondernemers later toch bij ons komen omdat ze niet tevreden zijn. En als je dan goed werk levert, heb je een klant voor het leven.’

Print Copy Service? Nooit van gehoord, zullen velen zeggen. Schippers neemt het ze niet kwalijk. Het bedrijf, dat inmiddels ook beschikt over een nevenvestiging in Zutphen, heeft wel klanten uit deze regio, maar ze heeft tot op heden niet veel moeite gedaan om hier aan haar naamsbekendheid te werken. Dit artikel is het eerste signaal dat daar verandering in gaat komen. ‘We zullen de komende tijd meer van ons laten horen, onder andere via een flyeractie’, kondigt hij aan.

Als het aan Schippers en zijn medewerkers ligt, gaat dat op de manier zoals het altijd is gegaan: via de weg van de geleidelijkheid. Print Copy Service heeft nooit gekke bokkesprongen gemaakt en dat heeft er voor gezorgd dat er momenteel een solide en financieel gezond bedrijf staat. ‘In 2000 zijn we begonnen vanuit bedrijventerrein Kloosterlanden in Deventer en dat is nog steeds onze hoofdvestiging. Onze visie was dat veel ondernemers behoefte hebben aan een repro om de hoek, die tegen gunstige tarieven goed en snel werk levert. Dat is inderdaad zo uitgepakt. In het begin lag het accent vooral op kopiëren, maar tegenwoordig krijgen we meer opdrachten om te printen.’

Groot formaat

Print Copy Service is enerzijds een concurrent van drukkerijen, maar aan de andere kant ook weer aanvullend. De kwaliteit is – zeker voor een leek – vergelijkbaar. ‘De handel zit voor ons niet in de hele grote oplages, want dan is drukwerk gewoon voordeliger. Dat geven we ook eerlijk aan richting de klant. Transparantie is voor ons heel belangrijk. We werken het liefst met oplages tot ca. 20.000 stuks (zwart-wit) en ca. 5.000 stuks (kleur). Hier is de apparatuur ook op aangepast. Het gaat wel om echte kwaliteitsmachines van de topmerken Océ (zwart-wit) en Canon (kleur). Bovendien hebben we vorig jaar een machine aangeschaft om ultrasnel dubbelzijdig zwart-wit te kunnen printen. En we hebben de software om variabele inhoud te kunnen vervaardigen. Wil je dubbelzijdig met de ene kant zwart-wit en de andere zijde kleur? Dat kan bij ons!’

De machines draaien niet alleen op de standaardformaten A4 en A3, maar ook A2, A1 en A0 behoren tot de mogelijkheden. Dat maakt Print Copy Service een geliefd adres bij onder meer bouwbedrijven. ‘Ze hebben altijd groot formaat bouwtekeningen en wij kunnen die ook in kleur printen. Daar komt steeds meer vraag naar, omdat bedrijven bijvoorbeeld de leidingen of nooduitgangen duidelijker willen aangeven’, aldus Schippers die er aan toevoegt dat Print Copy Service tevens groot formaatposters en banners en andere presentatiemogelijkheden (b.v. plakken op foamborden) kan verzorgen. Eventueel neemt ze ook de afwerking voor haar rekening. Dan moet je denken aan handelingen als binden, rillen, boren, perforeren en/of vouwen (met lucht!). Tevens zijn er deskundige medewerkers aanwezig die met behulp van moderne programma’s de vormgeving voor hun rekening kunnen nemen.

Met vijf werknemers heeft Print Copy Service de grootte om snel te leveren en is ze niet zo groot dat de korte lijnen verdwijnen. De service naar de zakelijke klanten is dan ook van een bijzonder hoog niveau. Zo is er een haal- en brengservice en er kan een proefje worden geleverd zonder dat er opstartkosten in rekening worden gebracht. Schippers hoopt dat hiermee ook het bedrijfsleven in de regio rondom plaatsen als Raalte, Holten en Nijverdal over de streep kan worden getrokken. ‘Afstand zegt tegenwoordig ook niet zoveel meer. Klanten kunnen een PDF-bestand aanleveren via internet en wij zorgen voor de levering aan huis.’

Print Copy Service

Bremenweg 17B

7418 EJ Deventer

T: 0570 – 60 63 54

E: info@pcsd.nl

I: staging2.pcsd.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.