Home / archiefcentraal / paceshifters naar usa voor nieuw album

paceshifters naar usa voor nieuw album

Stasium werkte eerder met onder meer The Ramones, Talking Heads, Biohazard, Mick Jagger en Living Colour.

Seb en Paul Dokman en drummer Koen Klarenbeek vertoeven van 4 tot en met 26 oktober in Durango, Colorado. Ze nemen dan hun tweede album op. Het eerste album van de Paceshifters verscheen in 2010. De CD bracht de band naar talloze festivals, tv-programma’s (waaronder De Wereld Draait Door), een tournee met Shaking Godspeed en twee uitverkocht shows met Therapy?.

“Te gek dat we met een grootheid als Ed Stasium mogen werken! De Ramones zijn ons met de paplepel ingegoten, dus dit is een beetje a dream come true”, vertelt Seb Dokman. Omdat Seb nog studeert moest hij de schooldirectie wel nog formeel om toestemming vragen voor zijn geplande afwezigheid van vier weken. Seb: “Dat was grappig. Ik volg de muzikantenopleiding aan de Herman Brood Academie, dus ik word opgeleid voor het muzikantenleven, zeg maar. Ik vroeg de directrice toestemming om de maand oktober afwezig te zijn. Op de waarom-vraag antwoordde ik zo nonchalant mogelijk ‘om onze nieuwe CD in Colorado met Ed Stasium op te gaan nemen in zijn studio in Colorado; ik denk dat ik daar heel wat van kan leren’.”

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.