paaltje doe eens normaal man

Op het recreatieve fietspad tussen de Hogebroeksweg en de Fransicushof in Raalte hebben onverlaten midden op het toch al smalle fietspad een paaltje geplaatst. Gezien de degelijke montage is dat het werk van ambtenaren van waterschap, recreatieschap of gemeente Raalte. Het paaltje staat er een dag. De schade tot heden is een wielrenner, een oudere en een jonge scholier die tegen het paaltje fietsten.

Een van onze redacteuren woont aan het fietspad. Hij nam de foto en is boos: “Welke domme kop heeft bedacht dat dat paaltje daar moet staan? Doe eens normaal man”, was zijn reactie. Vooral omdat het paaltje auto’s en tractoren tegen moet houden. “Maar de enige brede voertuigen die dat fietspad op gaan, zijn de tractoren van die ambtenaren zelf. Om de sloot iets verderop uit te baggeren, een klusje dat ze wel zes keer per jaar uitvoeren. Blijkbaar vinden ze de omgeving mooi. Laten ze iets doen aan al die brommers die over het fietspad rijden. Dat is verboden. En levensgevaarlijk met al die oudere mensen die er fietsen. Maar nee, de gemeente wilde nog niet eens een bord ‘verboden voor brommers’ plaatsen.”

Midden op het smalle fietspad staat er dus nu een paaltje. Ook midden in de nacht. Zonder dat er een straatlantaarn in de buurt is. Gevaarlijk? Niet meer. Dopsleutel nr 18 was genoeg om de paal te verwijderen. “Nu is het weer veilig. Volgens de wet heet dat ‘handelen in noodweer’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.