oude bekenden geven kleur aan de appelloop

Deventenaar Johan Kats heeft dit weekend de tien kilometer van de Appelloop in Olst gewonnen. Bij de vrouwen won Gerda Huiskamp. Ook dit jaar hebben weer ongeveer 500 hardlopers deelgenomen aan de Appelloop in Olst. Sinds twee jaar vormt de Appelloop de succesvolle start van de feestweek in Olst.

Er waren lopen voor kinderen in drie leeftijdscategorieën en de volwassen konden, zoals gebruikelijk kiezen voor de vijf of de tien kilometer. Binnen de vijf kilometer-race speelde zich de bedrijvenloop en de wedstrijd voor de snelste man en vrouw uit de gemeente Olst-Wijhe af. Rabobank Salland ging er net als vorig jaar met de eerste prijs vandoor en Carinova 1 werd tweede. Freek Lier was voor de zesde achtereenvolgende keer de snelste Olstenaar. Marije Siemann (15) werd de snelste vrouw uit de gemeente Olst-Wijhe.

Veel oude bekenden gaven kleur aan de vijftiende editie van de Appelloop. Gerda Huiskamp, winnares van de tien kilometer, woont in Dordrecht, maar is geboren en getogen in Olst. Tien kilometer-winnaar Johan Kats was er vorig jaar ook al bij. Ook toen won hij.

Ook een oude bekende is de Spanjaard Sergio Lizana Calvo, die speciaal voor de Appelloop uit Madrid komt overvliegen. Sergio werd tweede op de 10 kilometer. In het lijstje oude bekenden staat ook Kitty van der Veen. In bijna alle keren dat de Appelloop is georganiseerd heeft de Deventerse een prominente rol gespeeld. Nu was ze tweede op de 5 kilometer.

Ook de 5 kilometer bij de heren kende dit jaar een nieuwe winnaar. Rik Wolfswinkel uit Woudenberg wist in zijn race Freek Lier in de laatste kilometer van zich af te schudden.

De wedstrijden voor de jongste jeugd (4 tot en met 6 jaar) werden gewonnen door kinderen uit Olst. Isa de Gier won bij de meisjes, Luuk van der Sluits bij de jongens. Bij de leeftijdscategorie 7 tot en met 9 en 10 tot en met 12 jaar gingen drie van de vier eerste plekken naar kinderen uit Wijhe. Rixt ter Woord, Menno de Ruiter en Leon Ruijter gingen er met de eerste prijs vandoor. Het snelste meisje werd Lynn van Zijl uit Wijhe. Zij krijgt op haar school het gewicht in appels uitgereikt.

De winnaars zijn door burgemeester Ton Strien bij de prijsuitreiking in de feesttent uitgebreid in het zonnetje gezet.