operatie thijn goed verlopen

De operatie van de jonge Haarlenaar Thijn Blom (6) is goed verlopen. De tumor is verwijderd, maar gemakkelijk ging dat niet. De tumor zat namelijk vast op het hersenvlies en zo groot als de bult aan de buitenkant was, zo groot was deze ook aan de binnenkant. Dat melden Thijns ouders Ferdi en Jorita op hun blog.

De schedel kan door de operatie nog niet helemaal hersteld worden, maar dat wordt zo gelaten voor het genezingsproces. De kans is wel groot dat er op termijn alsnog geopereerd moet worden om de schedel weer goed dicht te maken met kunstmateriaal. Omdat Thijn nog bezig is met chemokuren is dat nu nog niet mogelijk.

“Thijn heeft een mooie tulband van verband om zijn hoofd zitten. Verder heeft hij vier infusen : twee in zijn hand, een in zijn voet en de vap. Voor de pijnbestrijding heeft Thijn gelijk na de operatie paracetamol gekregen en een stoot morfine. Later werd de morfine op continu gezet en vanaf dinsdagochtend is het gestopt en heeft hij alleen nog Pulscodemodulatie (PCM) hiervoor”, laten zijn ouders op hun blog weten.

Tijdens de operatie heeft Thijn veel bloed verloren. Hij moest er drie zakjes bloed bij hebben. De artsen zijn ruim drie uur met hem bezig geweest.

Thijns gezicht is wat opgezet na de operatie, maar dat had te maken met de positie hoe hij tijdens de operatie heeft gelegen. Verder heeft Thijn nog een drain in z’n hoofd, maar wat daar nog uitkomt is minimaal, dus deze mag er waarschijnlijk het einde van de middag eruit.

“Thijn was na de operatie goed aanspreekbaar en de artsen en de chirurg zijn over het algemeen tevreden. Dinsdagmiddag mag hij waarschijnlijk weer naar de afdeling.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.