op zoek naar vleermuizen met ivn

IVN Raalte houdt op vrijdag 16 september vanaf 19.30 uur een vleermuizenexcursie. In de schemering komen ze tevoorschijn om als ware luchtacrobaten achter muggen en motjes aan te jagen. Voor sommige mensen een fascinerend tafereel, voor anderen een ware nachtmerrie.Maar dat vleermuizen heel bijzondere dieren zijn en een belangrijke plaats in de natuur innemen beseffen maar weinig mensen.

De excursie wordt gegeven door een vleermuisdeskundige. Er wordt gebruik gemaakt van een batdetector of vleermuisdetector, een apparaat dat ultrageluid kan registreren en omzetten in hoorbaar geluid. De excursie start met een korte introductie over het leven van vleermuizen. De startplek van de excursie is Park Drostenkamp aan de Hofstedelaan 4, 8101 AH Raalte. Deelnemers verzamelen bij de hoofdingang van het Carmel College Salland.

Als er veel wind is en het regent kan het niet doorgaan. De reservedatum staat gepland op vrijdag 23 september. Opgeven voor de excursie kan via ivnraalte@gmail.com of 06-44634985. De excursie is gratis, vrije gift is welkom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.