ondanks aanvaring legerbrug over ijssel

Het stikte de afgelopen dagen van de militairen in Salland. Sinds maandag wordt er in heel Nederland geoefend door maar liefst 2.500 militairen, met 300 voertuigen en 15 gevechts- en transporthelikopters. Donderdag werd er een 37 meter lange brug over de IJssel gelegd.

Het aanleggen van deze brug stond donderdag overigens nog even op losse schroeven, nadat een schip een vlot van het leger had geramd. In de mist merkte de vaarder een vlot te laat op en week uit, niet wetende dat aan de andere kant eenzelfde vlot lag. Een kleine aanvaring was het gevolg. Die kleine aanvaring was voor Rijkswaterstaat reden genoeg om de oefening af te blazen.

Terwijl de militairen zich opmaakten voor een rustig dagje met alleen een oefening voor de duikers, die een gezonken legervrachtwagen uit het water moesten takelen, werd alsnog besloten de oefening door te laten gaan.

Inmiddels zijn de militairen via Wesepe weer vertrokken naar Assen, waar een spectaculair onderdeel van de oefening plaatsvindt over een paar dagen. Op het TT-circuit van Assen wordt dan een grote luchtmobiele aanval op het circuit (in het scenario een luchthaven) nagebootst. Er vinden daar twee paradroppings plaats en er wordt een groot aantal helikopters ingezet.

Hoe vat jij jouw dag samen in een foto? Stuur je foto met het verhaal erbij naar Salland Centraal. Iedere dag publiceren we er een.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.