omni mobilae moet paintballveld verplaatsen

Wanneer outdoorcentrum Omni Mobilae in Raalte het paintballveld verplaatst naar de rand van het bos, dan hebben de activiteiten van het bedrijf nauwelijks schade voor de natuur en moet Omni Mobilae gelegaliseerd worden. Dat vindt Gedeputeerde Staten van Overijssel.

Omni Mobilae is al ruim tien jaar lang in gesprek met de gemeente Raalte over het legaliseren van het outdoorcentrum. Het terrein van het bedrijf maakt deel uit van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) van de gemeente Raalte. Dat betekent dat er op het terrein eigenlijk niet elke dag een activiteit gehouden mag worden.

Het provinciebestuur wil het bedrijf een ontheffing verlenen, zodat de gemeente Raalte een bestemmingsplan op mag stellen.

Omni Mobilae kreeg nog wel slecht nieuws te horen. Het bedrijf moet namelijk de dwangsommen die in 2003 werden opgelegd gewoon betalen. Het Gerechtshof wees het hoger beroep van eigenaar Peter Oude Vrielink – volgens hem was de zaak verjaard – af. Het outdoorbedrijf moet het totale bedrag van bijna 15.500 euro met rente en proceskosten betalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.