olsterfeest grootser dan ooit tevoren

De tweede editie van het Olsterfeest heeft inmiddels duidelijk gemaakt dat het feest al in korte tijd een begrip is geworden en een vaste plek heeft ingenomen binnen de evenementen in Olst. Vorig jaar is Ondernemersvereniging GO gestart met het Olsterfeest en dit jaar was het groter, drukker en zo mogelijk nog gezelliger.

Op donderdag en vrijdag zijn achthonderd kinderen getuige geweest van de voorstellingen ‘Gaap’ en de ‘Kom van het dak af band’, waarbij scholen zelfs gebruik konden maken van gratis busvervoer. Grote ogen, openvallende monden en vooral hardop meezingen en meedoen tekenden deze voorstellingen. De allereerste kaart- en dartavond in de feesttent bij Westervoorde werd goed bezocht, waarbij ook vanaf de opening van de kermis driftig van de attracties gebruik werd gemaakt.

Op vrijdagavond gooiden ruim zeshonderd (voornamelijk) jongeren de beentjes van de vloer met de muziek van Radio 538, verzorgd door de top DJ Barry Paff. Laatstgenoemde voelde de sfeer goed aan en schroomde niet om zelfs muziek van Mooi Wark te draaien.

Op zaterdag overdag de drukbezochte jaarmarkt, gevolgd door een uitbundige feestavond met DJEFF, afgewisseld met Feestlift. Wederom moest de organisatie al tijdig de kaartverkoop staken, simpelweg omdat de tent vol zat. Doordat er echter zoveel kaarten in de voorverkoop waren aangeschaft hebben we gelukkig weinig mensen hoeven teleurstellen. Nog geen zeven uur nadat de laatste bezoekers waren vertrokken was de tent zondagmorgen alweer gevuld voor het Shantykorenfestival. De piratenliederen werden uit volle borst meegezongen.

Nog tijdens het Shantykoren festival ging aan de achterkant van de tent het eerste Olsterfeest-beachvolleybaltoernooi van start. Felle zon afgewisseld door een regenbuitje maakten de beleving van het Nederlandse strand maximaal en van de tien deelnemende team’s gingen de Knetterkoppen uiteindelijk met de eer strijken.

In de tent was inmiddels T-Load aan het spelen, waarbij zeven zangeressen, bekend van de IJsselproms, ombeurten hun opwachting maakten. De gezellige en vooral volle tent veroorzaakten weliswaar enkele zenuwen bij de dames, maar stuk voor stuk hebben ze zich weer waar gemaakt.

Om 18.00 uur was daarmee het einde van het tweede Olsterfeest een feit, waarbij opnieuw teruggekeken mag worden op een zeer succesvol feest met het geleverde bewijs dat het wel degelijk mogelijk is om een gezellig feest te organiseren. Alle foto’s zijn op staging2.olsterfeest.nl te zien.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.