olster feest na succes vorig jaar op herhaling

“De reacties op de eerste editie van het Olster Feest waren zo goed, dat we ons bij wijze van spreken verplicht voelden om de tweede editie te organiseren.” Ronnie Niemeijer, penningmeester van Ondernemersvereniging GO, die vorig jaar samen met de andere bestuursleden van zijn club op aandringen van de gemeente de handschoen opnam om Olst na vijftien jaar weer een eigen dorpsfeest te geven, lacht. “Maar het was spannend. Zo’n eerste editie moet je door, maar nadat het een succes bleek, kregen meer mensen uit Olst ook interesse om mee te helpen. Moesten we het eerste feest alles nog met een mannetje of vier, vijf doen, inmiddels is dat aantal verdubbeld!”

Van woensdag 14 tot en met zondag 18 september zal in Olst de tweede editie van het Olster Feest plaatsvinden. En het feest moet natuurlijk een blijverdje worden. “Als het om feesten gaat, had Olst weinig te bieden”, vertelt Ronnie. “Het Olster Feest is een mooie kans om het dorp ook daarmee te profileren.” Een grote feesttent achter Huize Westervoorde vormt het epicentrum van het programma. Bij de organisatie van het feest heeft GO dankbaar aansluiting gezocht bij reeds bestaande activiteiten in Olst. De jaarlijkse Appelloop en de Olster Jaarmarkt maken dan ook deel uit van het affiche. “Nu zijn die acitviteiten nog bekender dan het Olster Feest”, vertelt Ronnie. “Maar we hopen natuurlijk dat iedereen het over een paar jaar alleen nog maar heeft over het Olster Feest.”

Het feest begint woensdag om 18.00 uur met de jaarlijkse Appelloop. Om 18.00 start de 1150 meter voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar; om 18.15 uur diezelfde afstand voor kinderen van 7 tot en met 9 jaar en om 18.30 uur zijn de kinderen van 10 tot en met 12 jaar aan de beurt. De prijsuitreiking volgt om 18.45 uur. De 5 en de 10 kilometer en de bedrijvenloop worden alledrie om 19.00 uur afgeschoten.

Donderdag gaat het programma om 9.30 uur verder met een drietal theatervoorstellingen voor de kleuters uit Olst en omgeving. De voorstelling ‘Gaap’ van Anneloes Rodenhuis en Christel Hakvoort handelt over thema’s als zelfstandigheid, fantasie, moed en alleen zijn. De andere twee voorstellingen starten om 10.45 en 13.30 uur. ’s Middags wordt de kermis geopend en ’s avonds staat in de tent een kaart- en dartsavond op het programma. Hiervoor kun je je opgeven via staging2.olsterfeest.nl

Vrijdag staat er opnieuw een voorstelling op het programma voor de plaatselijke jeugd. Deze is gericht op de basisschooljeugd tot en met groep 8. De Kom van het Dak af Band speelt liedjes die de fantasie prikkelen. De twee voorstellingen beginnen om 10.45 en 13.30 uur. Om 19.00 uur start in het Holstohus een gastronomische filmavond. De bezoekers kunnen kijken naar de Braziliaanse film Estomago (A gastronomic story) en ondertussen genieten diverse hapjes en drankjes. Voor de jeugd is er een grote feestavond in de tent met medewerking van Radio 538-DJ’s Barry Paf en Rick Romijn. Zij staan als ‘538 On Tour’ garant voor een avondje meezingen en dansen op alle 538 hits. Aanvang is om 20.00 uur. De entree bedraagt 5 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Korten, de Fixet, Cafe Ripperda of de Plus in Olst.

Zaterdag 17 september gaat het programma vanaf 10.00 uur verder met de Olster Jaarmarkt. In het centrum van het dorp staan vele tientallen, zo niet honderden stands opgesteld. Daarnaast is er veel aandacht voor muziek, cultuur en (straat)theater. De jaarmarkt duurt tot 17.00 uur. “Dit jaar wordt de jaarmarkt nog georganiseerd door een commissie onder leiding van Jan Derk Korten”, vertelt Ronnie. “Maar vanaf volgend jaar wordt de organisatie van de markt ook onze verantwoordelijkheid.” ’s Avonds is er in de tent live muziek van de allround top 40-formatie DJEFF. In hun pauze is er een optreden van feestduo Feestlift. Naast tal van bekende meezingers zullen de heren ook eigen materiaal laten horen. De tent is geopend vanaf 20.00 uur. De entree bedraagt 10 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de reeds eerder genoemde voorverkoopadressen.

Zondagochtend om 10.30 uur staat er een piraten- en shantykorenfestival op het programma in de feesttent. Kaarten kosten 7,50 euro. Om 13.00 uur begint het eerste Olster beachvolleybaltoernooi bij de feesttent (opgeven via de website). Ook is er een Pannakooi aanwezig. Van 15.30 tot 18.00 uur volgt een, zoals de organisatie het noemt, kleine herhaling van de IJsselproms. Diverse zangeressen die hebben meegedaan aan dit grote muzikale evenement zullen hun act nog éénmaal ten gehore brengen. Zij worden daarbij begeleid door de Wijhese formatie T-Load. De entree is gratis. “Ik raakte een tijdje geleden aan de praat met een van de zangeressen”, vertelt Ronnie. “Veel van hen hebben vroeger in bandjes gezeten. Zij vond het ontzettend jammer dat het weer twee jaar zou duren voordat ze weer live mocht zingen. Nou, toen was het idee snel geboren. Waarom vragen we alle zangeressen niet? Het liedje kennen ze toch nog en lang niet iedereen heeft hen in actie gezien tijdens IJsselproms, dus is het ideaal om er een leuke middag mee te vullen!”

Meer informatie op staging2.olsterfeest.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.