nieuwe editie van raalte mettingen

Nog enkele dagen en dan is het weer zover. Op zaterdag 10 september wordt de tweejaarlijkse sponsorfietstocht van Raalte naar Mettingen gereden. Voor de tweede keer is de organisatie in handen van de Cross- Ren- en Toervereniging Raalte (CRT). De inschrijving is per 1 september officieel gesloten en de teller staat op ruim 250 deelnemers. Het maximaal toe te laten aantal deelnemers is bepaald op driehonderd. Er zijn dus nog enkele plaatsen vrij, maar deze zijn alleen nog te boeken via de organisatie. Zie ook website van CRT Raalte voor actuele informatie.

De afstand is 140 kilometer met een pauze halverwege in De Lutte. Hier wordt een lunchpakket aangeboden welke de leerlingen van het Carmel College hebben verzorgd. Er zal worden gefietst in groepen van maximaal twintig personen die worden samengesteld aan de hand van de te rijden snelheid. Er zal overigens niet alleen worden gefietst. Enkele jeugdigen zullen de afstand skeelerend gaan afleggen. Traditiegetrouw loopt de Raalter brandweer de afstand met een aantal lopers in estafettevorm. Zij vertrekken in het holst van de nacht om halverwege de middag in Mettingen aan te komen.

Dit jaar kun je voor het eerst ook meedoen aan de halve afstand. Deelnemers die hiervoor kiezen, worden met de bus naar de pauzestop in De Lutte vervoerd van waaruit zij op de fiets naar Mettingen gaan. De afstand bedraagt dan 70 kilometer. Het overgrote deel van de deelnemers kiest er echter voor om de gehele afstand te fietsen. Vanuit Mettingen worden 31 fietsers verwacht die in gemengde teams met Raaltenaren zullen worden ingedeeld. Ook is een aantal aanmeldingen ontvangen voor deelname aan het nieuwe VIP arrangement. Hierbij wordt begonnen met een gezamenlijk ontbijt in Raalte, in De Lutte wordt een lunchbuffet aangeboden en in Mettingen wacht een eigen stamtafel in de Biergarten. Dit arrangement wordt aangeboden voor fietsers maar ook niet fietsers kunnen er gebruik van maken. Zij worden dan in de VIP-bus vervoerd. Dit is bijvoorbeeld een uitgelezen gelegenheid voor bedrijven om met zakenpartners mee te gaan.

Dit jaar is de organisatie er in geslaagd om alle drukke en gevaarlijke punten in dorpskernen te omzeilen. De route is zodanig aangepast dat Rijssen en Oldenzaal niet langer worden doorkruist maar dat er omheen wordt gereden. Toch is de afstand hetzelfde gebleven, die blijft net onder de 140 kilometer.

De deelnemers (wielrenners en recreatieve fietsers) vertrekken zaterdag vanaf 8.00 uur in groepen van maximaal twintig personen uur bij De Leeren Lampe. Enkele motoragenten van het Raalter politiekorps en leden van de RAM zullen de deelnemers begeleiden. In Mettingen wacht de deelnemers een feestelijk onthaal met muziek en de bekende Mettinger hapjes en drankjes. De terugreis wordt weer gezamenlijk met de bus ondernomen waarbij de fietsen in vrachtauto’s worden vervoerd. De muzikale omlijsting van de gehele dag is in handen van Roy Schulten en de Klankkapel. Zij zullen aanwezig zijn bij de start, tijdens de lunchpauze en tijdens de gezellige uurtjes in Mettingen.

Als goede doel voor 2011 is gekozen voor Stichting Inloophuis Raalte. Deze Stichting biedt op drie dagdelen per week koffie en ontspanning aan om mensen op een ongedwongen manier met elkaar in contact te brengen . Met het geldbedrag dat op 11 september bij elkaar wordt gefietst kan eens iets extra’s worden georganiseerd. Enkele vrijwilligers van het inloophuis zullen tijdens de tocht assisteren bij de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.