modder op de weg en langzame tractoren

De oogst van suikerbieten, mais, aardappelen en andere land- en tuinbouwgewassen is momenteel in volle gang en dat kan voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgen. Weggebruikers worden dan ook gewezen op de mogelijke gevaren van vervuilde wegen in het buitengebied. Ook langzaam rijdend landbouwverkeer is een grote ergernis van veel weggebruikers.

Landbouwbedrijven en agrariërs worden er jaarlijks op gewezen om tijdens de oogst verkeersmaatregelen te treffen, zoals het plaatsen van waarschuwingsborden en het schoonmaken van de weg. Deze maatregelen kunnen alleen maar goed werken als ook weggebruikers hun rijgedrag aanpassen aan deze omstandigheden. In de herfst moet er in de buitengebieden door fietsers, bromfietsers en automobilisten altijd rekening worden gehouden met gladde wegen door modder op de weg.

De vervuiler van de weg is weliswaar verplicht om de weg schoon te houden, maar ten tijde van de

feitelijke oogstwerkzaamheden is dat niet of nauwelijks mogelijk. Toch zijn er bedrijven die dit structureel wel doen, zoals Loonbedrijf Roeke in Lierderholthuis.

Hoe vat jij jouw dag samen in een foto? Stuur je foto met het verhaal erbij naar Salland Centraal. Iedere dag publiceren we er een.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.