militairen in de achtertuin

Bart Postma uit Raalte stond wel even raar te kijken woensdagmiddag tegen de klok van 17.00 uur. Hij trof namelijk in de tuin van zijn huis aan de Linderteseweg militairen aan. Compleet bepakt en bezakt, inclusief legervoertuig, stonden de militairen te kijken. En ja… Dat is best maf, want dat tref je ook niet elke dag.

De militairen zijn bezig met de grootste oefening sinds tijden in Nederland. Bij de oefening, die op 26 september begon, zijn 2500 militairen betrokken, 300 voertuigen en 15 gevechts- en transporthelikopters. Onder de noemer Falcon Autumn trekken de gevechtstroepen van Arnhem naar het noorden van het land.

Donderdag zal zelfs de IJssel tijdelijk afgesloten worden voor de scheepvaart, omdat er een pontonbrug ter hoogte van Olst gebouwd wordt. Een aantal militairen heeft de nacht van woensdag op donderdag doorgebracht in de buurt van Restaurant de Veldhoek in Heino.

Het meest spectaculaire onderdeel van de oefening vindt over een paar dagen plaats op het TT-circuit van Assen. Er wordt dan namelijk een grote luchtmobiele aanval op het circuit (in het scenario een luchthaven) nagebootst. Er vinden daar twee paradroppings plaats en er wordt een groot aantal helikopters ingezet.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.