lastige inhaalrace nekt de boer

Het lemelerveldse Serco Racingteam heeft het één na laatste raceweekend van het seizoen minder succesvol afgesloten. Met een flinke achterstand, opgelopen in de eerste ronde, begon Danny de Boer zondag aan een inhaalrace. Uiteindelijk werd hij als tiende afgevlagd.

De race werd vlak voor vertrek nog uitgesteld, zodat de teams de tijd kregen om de gemonteerde regenbanden te vervangen voor de profielloze slicks. Danny vertrok vanaf de gekwalificeerde vijfde plek als een speer en dook als derde de haarbocht in. In het knikje hierna werd hij naar buiten gedrongen, raakte van zijn lijn af en moest de fiets rechtop zetten. Hierbij pakte de Serco-coureur een strook kunstgras buiten de baan mee en moest hij alle zeilen bijzetten om op motor te blijven zitten. Ondertussen reden zo’n vijftien coureurs hem voorbij en er reste niet anders dan te beginnen aan een flinke inhaalrace vanaf de achttiende plek. Zijn opmars strandde na twaalf raceronden op de tiende plek.

Danny: “Ik lag na een goede start in de Haarbocht op de derde plek. Hierna gingen we met z’n drieën het knikje door richting Ossebroeken. Hierbij moest ik van mijn lijn af, kon niet insturen en kwam buiten de baan. Daarna was een goede klassering eigenlijk al bekeken, ik heb nog wel even aangezet, maar meer dan een tiende plek zat er vandaag helaas niet in”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.