lange wachttijden bij aanvraag id kaart

Wie in deze tijd een Nederlandse Identiteitskaart aanvraagt, moet een heleboel geduld hebben. In sommige gevallen duurt de aanvraag zelfs enkele maanden. Door de uitspraak van de Hoge Raad dat gemeenten geen geld meer mogen vragen voor ID-kaarten, is er een ware run op de identiteitsbewijzen ontstaan. Spoedaanvragen worden momenteel zelfs niet meer in behandeling genomen.

Het bedrijf dat de identiteitskaarten maakt, kan door de grote hoeveelheid aanvragen zich niet meer aan de gebruikelijke levertijd houden.

Wie nog geen legitimatiebewijs heeft en een aanvroeg doet, moet enkele weken wachten op de id-kaart. Als je ID-kaart binnen 2 maanden verloopt, moet je ook enkele weken geduld hebben. Wie een legitimatiebewijs heeft dat nog langer dan 2 maanden geldig is, moet enkele maanden wachten.

Spoedaanvragen worden niet meer in behandeling genomen. Wie met spoed een identiteitsbewijs wil hebben, moet een spoedaanvraag voor een paspoort doen. Daarvoor moet overigens wel betaald worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.