kinderen leren in de natuur

Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool de Rietkraag, de Linderte en de Vogelaar uit Raalte gaan op donderdag 29 september de natuur in op Landgoed Groot Zwaaftink in Heeten. Tijdens de Natuurdag Raalte worden de kinderen op een actieve manier bij natuureducatie betrokken.

Uit reacties van kinderen, die in voorgaande jaren mee deden, blijkt dat deze dag in de natuur een ervaring is waar ze nog lang over napraten. De kinderen volgen een natuurcircuit. Daarbij speelt het zelf ontdekken in de natuur een grote rol. Er zijn vijf onderdelen: bodem, water, planten, dieren en een levensgroot ganzenbordspel met vragen over de natuur. Dit jaar is er ook extra aandacht voor zwerfafval.

Wethouder Haarman geeft om 8.50 uur het startsein voor deze dag, waarna ruim honderd kinderen aan de slag gaan. Na afloop krijgen ze als herinnering aan deze dag een oorkonde mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.