kermis averlo in teken van 25 ste editie revue

De 44-ste editie van de Averlose Kermis vindt plaats van vrijdag 16 tot en met zondag 18 september. Nou is het getal 44 wellicht niet goed voor een jubileum, maar 25 is dat wel. Want dit jaar markeert namelijk de 25-ste editie van de jaarlijkse revue, waarmee op vrijdagavond het feest wordt afgetrapt. De titel van de revue dit jaar ‘In plaats van kaarten’ zegt hierbij al genoeg. Dit is de start van een gezellig en gevarieerd kermisweekend.

Locatie van de Averlose Kermis is het terrein van de familie Nieuwenhuis aan de Avergoorsedijk 12. Op donderdagmiddag na schooltijd komen kinderen uit de omgeving naar de feesttent toe om bloembakjes te maken om hiermee de tent te versieren. De kinderen kunnen die middag ook hun kleurplaat, gekweekte suikerbieten en hun creatieve ‘25’ inleveren. Daarnaast mogen zij ook een cadeau grabbelen en genieten van wat lekkers. Op vrijdag gaat het feest dan officieel van start met de revue ‘In plaats van kaarten’. De avond wordt afgesloten met feestmuziek van de formatie ‘His & Co’.

Op zaterdag gaat het programma al weer vroeg van start met de jaarlijkse rommel- en antiekmarkt. Dit jaar nieuw op de markt: het onderdeel ‘wip je rijk’. De markt zal plaatsvinden van 9.00 tot 14.00 uur. ’s Middags staan de jaarlijkse kinderspelen en het mega spellencircuit voor de jongeren van 12 tot 15 jaar op het programma. De spelen staan in het teken van ‘Safari’. Om 15.00 uur vindt er een modelvliegtuigshow plaats. Voor de dames is er om 15.30 uur een creatieve workshop. Zaterdagavond vindt er groot feest plaats met medewerking van de band ‘Vangrail’.

Zondag 18 september is er weer een fietstocht uitgezet door de mooie omgeving van Averlo. Inschrijven kan ’s ochtends van 9.30 tot 10.30 in de feesttent. Na de fietstocht staat er een brunch klaar. ’s Middags staat de kermis in het teken van Afrika. Voor de kinderen start om 13.30 uur de voorstelling ‘Arie Safari’s kindershow’. Kinderen tot en met de basisschool zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

Om 14.30 laten teams uit Averlo en omgeving hun Afrikaanse kunsten zien tijdens de zeskamp, ‘Averlo goes Africa’. De band ‘Dakkeraf’ sluit zondagavond tijdens de laatste feestavond de kermis af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.