juwelier boertie stopt ermee

Koen en Herriët Diekman zetten een punt achter Juwelier Boertie in Raalte. Over enkele maanden zullen zij de deur voor het laatst achter zich dicht trekken.

“We leven in een economische moeilijke tijden”, vertelt Koen. “Juist op luxe artikelen als sieraden en horloges wordt dan bezuinigd. De omzet liep dan ook terug. Maar dat is niet de enige reden. Ik wil ook een andere richting op met mijn leven. Ik heb een opleiding gevolgd als horloge/klokkenmaker en ik wil daar mee verder. In onze juwelierszaak was ik de laatste tijd meer bezig met de organisatie van het bedrijf, dan met horloge- en klokkenmaken, terwijl dat laatste toch echt mijn passie is.”

Koen en Herriët benadrukken dan ook hun zaak niet failliet is. Koen z’n ouders vinden het jammer maar respecteren hun beslissing. “Het is immers een echt familiebedrijf”, vertelt Koen. “De eerste ‘Boertie’ zat vroeger in Luttenberg. De naam ‘Boertie’ is afgeleid van ‘de boer opgaan’. Dat deed mijn overgrootvader vroeger. Hij ging langs de deuren om klokken te maken.

Mijn opa heeft de naam meegenomen naar Raalte, waar hij zelfstandig verder is gegaan als klokkenmaker. Later heeft hij dat uitgebreid met de verkoop van horloges, klokken, sieraden, wekkers en brillen. De optiektak (Boertie Optiek, gevestigd aan de Marktstraat 18) is in 1978 zelfstandig verder gegaan.” Koen benadrukt het voor de zekerheid nog maar even: Boertie Optiek gaat gewoon verder.

Juwelier Boertie is inmiddels gestart met de opheffings uitverkoop, hiervoor geldt de komende tijd 20 procent korting op de volledige collectie sieraden, horloges en klokken. Het pand aan de Marktstaat 12 in Raalte zal worden verkocht. “We zijn opgelucht dat we de beslissing hebben durven maken”, vertellen Koen en Herriët. “En verder willen we van de gelegenheid gebruik maken om alle klanten te bedanken voor het gestelde vertrouwen. We hebben het werk samen met Joop en Ria en het personeel altijd met plezier gedaan, nu wordt het tijd voor een nieuwe uitdaging!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.