jeannet total look uniek concept

Voor Schalkhaar is ‘Kapsalon Jeannet’ aan de Timmermansweg al 19 jaar een vertrouwd gezicht. Begin dit jaar onderging het pand echter een grondige verbouwing. Letterlijk in dit geval, de oude behuizing werd tot op de bodem afgebroken. Uit het puin herrees een prachtige zaak met drie keer zoveel ruimte als voorheen. Genoeg plaats om een uniek concept neer te zetten: een kapsalon annex boetiek met tassen, sieraden en zelfs kleding. Voor een complete uitstraling van top tot teen. Oftewel: een ‘total look’. Eigenaresse Jeannet Olthoff: “Ik ben een echte kapster maar ik vind het ook erg leuk om er dingen bij te doen. Juist die variatie houdt het boeiend.”

Jeannet Olthoff: “Ik heb altijd geroepen: als ik ga verbouwen wil ik ruimte. Als we hier in het weekend met 5 à 6 man staan en alle stoelen zijn bezet, houd je toch een luchtig, ruimtelijk gevoel. Dat werkt super.” Naast kappersstoelen biedt het interieur sinds de heropening plaats aan tassen, riemen en zelfs kleding. “Dat idee speelde al een tijd, ik ben altijd wel bezig met nieuwe dingen. We verkochten al een tijdje riemen en tassen, maar nu dus ook kleding. Ik koop zelf alles in en probeer elke vier weken iets nieuws aan de collectie toe te voegen. Zodat onze klanten bij ieder bezoek weer een reden hebben om er even tussen te snuffelen. Het werkt, mensen zijn erg enthousiast. En niet alleen onze kappersklanten, men loopt ook steeds vaker enkel voor de kleding binnen.”

Ook op kappersgebied is Jeannet Total Look zeer veelzijdig. Naast de laatste trends en technieken in knippen, kleuren en stylen is de salon gespecialiseerd in ‘Great lengths’ haarverlenging en permanente make-up; een verkapte vorm van tatoeëren. Olthoff: “De apparatuur is lichter dan bij normale tatoeages en de pigmenten zijn natuurlijk van samenstelling. Permanente make-up wordt in de eerste huidlaag gepigmenteerd en zal daarom binnen enkele jaren vervagen. Uiteindelijk blijft het 3 tot 5 jaar zitten.”

In de nieuwe zaak is hiervoor speciaal een mooie, besloten ruimte gecreëerd die aan alle eisen voldoet. “Het is een populaire techniek voor een uiteenlopende doelgroep. Van dames die een bril dragen tot vrouwen die weinig tijd hebben maar er wel dagelijks goed uit willen zien. Zakenvrouwen bijvoorbeeld. Voor hen is een verzorgd uiterlijk een must, maar ze hebben ’s ochtends vaak geen tijd om uren voor de spiegel te staan. Dan biedt permanente make-up echt een uitkomst.” Ook op andere gebieden denkt Jeannet Total Look zoveel mogelijk met haar werkende klanten mee. Zo hanteert de salon zeer ruime openingstijden (dagelijks standaard tot een uur of zeven ’s avonds en in overleg zelfs langer) en blijft men bewust ook tijdens de lunchpauze open. Olthoff: “Ondernemers en zakenmensen zijn over het algemeen druk en hebben niet zoveel tijd voor dingen als naar de kapper gaan. Wij proberen het hen zo makkelijk mogelijk te maken om er toch elke dag netjes uit te kunnen zien.”

In de 19 jaar van haar bestaan heeft Jeannet Total Look een trouwe klantenkring opgebouwd, globaal van 0 tot 90. “Velen komen hier uit het dorp, maar we zien ook steeds meer mensen vanuit de regio, Deventer bijvoorbeeld. Sinds tien jaar hebben we hier overigens in De Vijfhoek ook een tweede vestiging. Mensen waarderen de sfeer en onze werkwijze; professioneel maar toch gezellig. Elke dag is weer anders en daarmee ook een uitdaging. Als ondernemer moet je jezelf kunnen onderscheiden. Door bij te blijven in het vak en een onvoorwaardelijke service te bieden. Dus oprechte aandacht geven, een lekker kopje koffie, wachttijden zoveel mogelijk beperken en af en toe eens een extraatje. Even lekker in de massagestoel tijdens een kleurbehandeling, bijvoorbeeld. Natuurlijk is omzet belangrijk, maar niet overal hoeft een prijskaartje aan te hangen.“

Jeannet Total Look Jeannet Total Look

Timmermansweg 33 Andriessenplein 37

7433 BK Schalkhaar 7425 GZ Deventer

T: 0570 – 636 736 T: 0570 – 514 740

E: steljevraag@total-look.nl I: staging2.total-look.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.