jan van dijk in galerie hilde van der plas

De Olster beeldend kunstenaar Jan van Dijk exposeert op de zondagen 25 september, 2 oktober en 9 oktober in galerie Hilde van der Plas aan de A. Geertsstraat 4 in Olst. Jan van Dijk is in 1975 afgestudeerd aan de AKI in Enschede en sindsdien aktief als beeldend kunstenaar. Kenmerkend voor het werk van Jan van Dijk is het voortdurend zoeken naar vorm en beweging zowel in zijn landschappelijk werk van vroeger als het abstracte van nu.

Kleine schetsjes waren en zijn een praktisch hulpmiddel om indrukken vast te leggen. Eerst krabbelt hij wat met een pen op een hoekje van de krant, dan wat groter op papier. En plots weet hij: ”Zo moet het worden”. In zijn atelier, met een kwast en een paletmes, krijgt een schilderij langzaamaan de beoogde vorm. Het is een proces van zoeken en uitproberen.

Hij zet het doek eens op een andere plek neer of verandert iets aan de lichtval, hij voegt een beetje rood toe en schraapt wat verf weg. Dat gaat door tot hij weet dat het af is. Nieuwsgierig geworden? Kom dan kijken op een van de komende zondagen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.