Home / archiefcentraal / hospice wil naar terrein bij horizon

hospice wil naar terrein bij horizon

Bij gebleken behoefte zal dat logeerhuis in een later stadium omgebouwd worden tot vierde zorgplek. De kosten van het ambitieuze plan: circa 1 miljoen euro. Dat bedrag moet grotendeels worden opgebracht door de Sallandse gemeenschap.

Volgens Jos Elshof en Jackie van Beek, respectievelijk voorzitter en vicevoorzitter van Stichting De Cirkel, voldoet de huidige locatie niet aan de eisen van de huidige tijd. “We hebben er twee plekken, eentje op de begane grond en eentje op de eerste verdieping. Het probleem zit ‘m in de bovenste kamer. Om daar te komen moet je via een smalle draaitrap omhoog. Enorm lastig voor ernstig zieke mensen en ook de vrijwilligers en familieleden die de zorg voor hen dragen. Na het overlijden moet het lichaam ook weer naar beneden. Ook dat is lastig. Niemand had daar een fijn gevoel bij. Bij de tekening die wij nu hebben laten maken voor de nieuwe locatie zijn alle vertrekken op de begane grond.”

De tweede reden om te verhuizen is de nabije toekomst. De bevolking veroudert en ervaringen van hospices op andere plekken in het land leren dat een mooiere locatie ook zal zorgen voor meer aanvragen. Op dit moment is het bestuur van Stichting De Cirkel druk bezig om de financiering rond te krijgen. Diverse partijen, zowel bedrijven als particulieren, zullen worden benaderd om een duit in het zakje te doen. “We hopen op de steun van mensen die het hart op de juiste plek hebben zitten. Mogelijk zullen er ook speciale acties volgen, maar daarover kunnen we nu nog niks concreets zeggen. We weten het, we hebben de tijd niet mee, maar dat weerhoudt ons er niet van om het te proberen. Het hospice voldoet aan een behoefte. Terminaal zieke mensen kunnen er in een rustige omgeving en voorzien van alle gewenste begeleiding afscheid nemen van het leven.”

In de volgende Salland Centraal meer over de plannen voor het nieuwe hospice.

Lees ook

Decemberactie van Gastvrij Wijhe weer van start

WIJHE – De stempelkaarten worden uitgedeeld; de inleverbussen staan klaar. De decemberactie van ondernemersvereniging Gastvrij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.