historisch olba beeld in ere hersteld

Het OLBA beeld heeft voorheen altijd de gevel gesierd van het kantoor van de voormalige Olster vleesfabriek. Op deze plek, aan de Aaldert Geertstraat, is nu een PLUS supermarkt gevestigd. Het beeld werd bij het 100-jarig bestaan van OLBA in 1932 door de werknemers aangeboden aan de directie. In de jaren tachtig werd bij de ontmanteling van de Olster vleesfabriek OLBA het betonnen beeld in twee gedeeltes en in slechte staat aangetroffen door de Historisch Vereniging ’t Olster Erfgoed. Door inspanning van het Olster Erfgoed, de gemeente Olst-Wijhe en de vakkundige inzet van de heer Hafkamp kon het beeld op de oude plek in ere hersteld worden.

Tijdens de onthulling hield wethouder Otterloo een korte toespraak waarna aansluitend de heer Nuissl iets mocht vertellen over het beeld zelf. De heer Nuissl was oud-werknemer van OLBA.

Vervolgens mochten beiden het beeld onthullen.

Onder toeziend oog van vele belangstellenden en genodigden werd naar jaren het beeld eindelijk weer zichtbaar. Ondanks vele inspanningen en restauratie is door de tand des tijds is niet het gehele oorspronkelijke beeld bewaard gebleven. Niettemin is het een historische aanwinst voor het dorp Olst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.