het gouden ijzer lust voor oog

Luttenberg en omstreken maakt zich weer op het voor het dressuurevenement van het jaar: Het Gouden IJzer 2011. “De ruitersport en Luttenberg heb ik al jaren achter me gelaten en inmiddels woon en werk ik in Amsterdam. Toch kom ik graag terug naar Luttenberg voor het Gouden IJzer. Op een blauwe maandag in 1990 zat ik met voorzitter Jeanne de Vries om de tafel en het idee voor Het Gouden IJzer werd geboren”, vertelt oud-secretaris Gerben Bakker.

Nu, 21 jaar later, is het evenement niet meer weg te denken. Dressuurliefhebbers uit het hele land verzamelen zich in de Parel van Salland om te genieten van dressuur op verschillende niveaus. Op 19 oktober barst de 21ste editie los met vier dagen dressuur van ’s morgens 09.00 uur tot ’s avonds 22.30 uur. Iedereen rijdt maar liefst twee proeven, met uitzondering van de klasse Z1 en Z2. De Z-combinaties schitteren namelijk in de grote 20/60 baan. En natuurlijk staat ook dit jaar weer de swingende Kür op muziek op het programma.

De hoogst geplaatsten gaan door naar de finale op zaterdagavond en strijden om de bokaal Het Gouden IJzer. De bokaal ziet er 21 jaar later overigens anders uit. Minder zwaar, maar nog steeds indrukwekkend. De winnaar mag dit jaar ook nog eens zijn of haar paard laten schilderen door Paula Hondsmerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.